Hot barbeque-salat
Apéritif

Hot barbeque-salat

Når du griller er denne salaten alle vil ha mer av Hot barbeque-salat. Lag rikelig med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kjøttet:
    Om grillspydene er av tre, legg dem i bløt i ca 20 minutter. Skjær kjøttet i biter på ca 3x3 cm. Bland krydderet og smak til med litt salt og pepper i en bolle. Tilsett kjøttet og olivenoljen og rør rundt slik at det dekkes av krydder og olje. 
  2. Ta kjøttet opp av bollen og tre på grillspyd. Stek spydene i 3-4 minutter på hver side i en panne eller på grillen.
  3. Poteter:
    Vask potetene og del dem i to på langs. Vend potetene i oljen, krydre med barbequekrydder og legg dem i ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 225 grader i ca. 20 minutter.
  4. Tomater:
    Dypp tomatene i kokende vann, så i iskaldt vann og flå dem. Del de flådde tomatene i fire. Smør litt barbequesaus på hver av snittflatene. Stek tomatene med skinnsiden opp sammen med potetene de siste 10 minuttene.
  5. Bulgur:
    Kok etter anvisning på pakken. Skyll og la dryppe av. Finhakk halvparten av de flådde tomatene, tilsett krydder og olivenolje, smak til med salt og pepper og bland inn med bulguren. 
  6. Skyll og tørk salathodet, del opp og legg salatbladene på tallerkener, legg bulgur og poteter og resten av de flådde tomatene oppå sammen med grillspydene. Server barbequesausen blandet 50/50 med rømme ved siden av.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Slik lager du barbequesaus selv

Deilige salater

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her