Hot barbeque-salat
Apéritif

Hot barbeque-salat

Når du griller er denne salaten alle vil ha mer av Hot barbeque-salat. Lag rikelig med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kjøttet:
    Om grillspydene er av tre, legg dem i bløt i ca 20 minutter. Skjær kjøttet i biter på ca 3x3 cm. Bland krydderet og smak til med litt salt og pepper i en bolle. Tilsett kjøttet og olivenoljen og rør rundt slik at det dekkes av krydder og olje. 
  2. Ta kjøttet opp av bollen og tre på grillspyd. Stek spydene i 3-4 minutter på hver side i en panne eller på grillen.
  3. Poteter:
    Vask potetene og del dem i to på langs. Vend potetene i oljen, krydre med barbequekrydder og legg dem i ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 225 grader i ca. 20 minutter.
  4. Tomater:
    Dypp tomatene i kokende vann, så i iskaldt vann og flå dem. Del de flådde tomatene i fire. Smør litt barbequesaus på hver av snittflatene. Stek tomatene med skinnsiden opp sammen med potetene de siste 10 minuttene.
  5. Bulgur:
    Kok etter anvisning på pakken. Skyll og la dryppe av. Finhakk halvparten av de flådde tomatene, tilsett krydder og olivenolje, smak til med salt og pepper og bland inn med bulguren. 
  6. Skyll og tørk salathodet, del opp og legg salatbladene på tallerkener, legg bulgur og poteter og resten av de flådde tomatene oppå sammen med grillspydene. Server barbequesausen blandet 50/50 med rømme ved siden av.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Slik lager du barbequesaus selv

Deilige salater

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her