Lag en linsesuppe som virkelig smaker med deilige ingredienser som blant andre ingefærrot, kokosmelk, koriander og hvitløk. Det blir en vegetarrett som det suser av.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Lag en linsesuppe som virkelig smaker med deilige ingredienser som blant andre ingefærrot, kokosmelk, koriander og hvitløk. Det blir en vegetarrett som det suser av.
Lag indisk tomatsuppe som er hot, men samtidig ikke sterk. Du skal nemlig ha i klassiske indiske kryddere. Husk den skal nytes glovarm og med hvitløksbrød til.
Slik lager du enkelt en deilig gratinert løksuppe som alle rundt bordet vil like.
Det er kanskje en ingrediens du stusser over i denne klassiske retten fra Sardinia, og det er fregola. Det er en sardinsk pastaspesialitet laget av semulegryn.
Riktignok må du vente en time før du kan servere denne italienske suppen, men den lager seg selv. Den er både mettende og smaksrik.
Pasta in Brodo con Piselli e Fegatini er navnet på denne retten som tilhører det tradisjonelle kjøkkenet i Italia.
Dette er en klassisk italiensk suppe,nærmere bestemt fra Sicilia der du også får brukt gammelt brød. Smaker kjempegodt med pastaen til.
Minestrone var det mest eksotiske og mest trendy for en mannsalder siden. Siden har den skåret lavt på trendbarometeret til tross for at den har alt som skal til: Italiensk, retro, tradisjonskost og sesongmat
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
Denne fyldige suppen har også et perfekt lite kick fra spansk paprikapulver.
Denne retten kalles gazpacho madrileno i Spania. Altså gazpacho som i Madrid. En kald tomatsuppe.
Denne suppen som serveres kald er en klassiker fra det andalusiske kjøkken. Du kan tilberede den i forveien.
Denne Thai kyllingsuppen med kokosmelk - Tom Kha Gai og litt andre godsaker som chili lager du et herlig måltid på 15 minutter.
Denne suppen kalles canja i Portugal hvor den kommer fra.
Caldeirada, de portugisiske fiskernes kraftige suppe, lages av løk, hvitløk, tomater, paprika og selvfølgelig hvitvin.
Denne suppen fra Portugal er det knyttet en legende til. Men den inneholder altså ikke stein, det er de røde bønnene som er symbolet.
På portugisisk blir gresskarsuppe Sopa de abóbora, og med eggelegering blir den ekstra fyldig og mettende.
Denne amerikanske vrien på den velkjente suppen smaker herlig. Når du har en liten klunk whiskey i blir den enda bedre. Et alkoholfritt kikk får du hvis du bruker tabasco eller worcestershiresaus i stedet.
Hvor sterkt denne vegetarsuppen skal brenne, bestemmer du selv, for her er det både chilisaus, cayennepepper og fersk rød chili som bidrar til kryddervarmen.
Skal du skape ekte meksikansk stemning kan du servere nachos eller guacamole ved siden av denne tomatsuppa.