Fisk med fregola
Foto: iStockphoto

Fisk med fregola

Det er kanskje en ingrediens du stusser over i denne klassiske retten fra Sardinia, og det er fregola. Det er en sardinsk pastaspesialitet laget av semulegryn.

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Sardinia er en mellomting mellom suppe og en stuing. Server den med italiensk brød med sprø skorpe, så man kan tørke opp sausen. Får du ikke tak i red snapper eller havabbor, kan du bruke en uer eller annen fast fisk.

Varm 2 ss av oljen i en stor kasserolle. Ha i hakket hvitløk og chili, sammen med omtrent halvparten av persillen. La det surre på middels varme under omrøring i ca 5 minutter.

Skjær all fisken i store biter. La skinn og ben følge med på red snapper og mullen eller havabboren. Legg bitene i kasserollen etter hver som du skjærer opp. Drypp 2 ss olivenolje over fisken og la det surre noen minutter til.

Tilsett tomatene, fyll den tomme boksen med vann og hell det i kasserollen. Kok opp. Salt og pepre etter smak, slå ned varmen og la det koke i 10 minutter. Rør av og til.

Ha i fregola og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett 2 ½ dl vann og resten av oljen, og la det småkoke i 15 minutter, til pastaen er al dente. I mellomtiden skylles skjellene og has i gryta like før pastaen er ferdigkokt. Kok opp legg på lokk og skru litt ned på varmen. Rist på kjelen. Når skjellene har åpnet seg, er retten klar.  

Hvis sausen blir for tykk, har du i mer vann. Smak til og server rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med resten av persillen.

Tips:
Du kan godt utelate skjellene. Det samme gjelder med den hele fisken som kan erstattes av 2 salte middelshavsansjos.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her