Kald tomatsuppe fra Madrid - gazpacho madrileno
Foto: Frukt.no

Kald tomatsuppe fra Madrid - gazpacho madrileno

Denne retten kalles gazpacho madrileno i Spania. Altså gazpacho som i Madrid. En kald tomatsuppe.

Fremgangsmåte

  1. Del over pepperfrukten og fjern frøstokk og kjerner.
  2. Skold, flå og del tomatene, og skrell hvitløkfeddene.
  3. Ha alle disse ingrediensene samt sylteagurken og loffskiven i en hurtigmikser og finhakk dem.
  4. Sil blandingen og pisk den grundig sammen med eddik, olje og isvann.
  5. Skjær loffskivene til tilbehøret i terninger.
  6. Gni stekepannen med en overskåret hvitløkfedd og stek loffterningene i litt smør.
  7. Grovhakk løken, skjær pepperfukten i småbiter, der frøstokk og kjerner er fjernet, og slangeagurken i terninger.

Server dette til suppen i små porsjonsboller.

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her