Marinerer du tofu får du mye smak og kan bruke den til mange retter.
Denne soppsausne smaer veldig godt til alt fra fisk til kylling, lam og storfe.
Denne australske versjonen av den provençalske tianen tilberedes i en vid, lav, åpen, ildfast form. Paprika kalles for "capsicum" i Australia, og det er jo det latinske navnet for hele pepperfamilien, også chili.
Hjemmelaget bearnaisesaus er noe alle kan klare. Følg denne enkle oppskriften.
Røsti passer til både kjøtt og fisk. Men du kan også servere den som egen smårett.
Dette er det perfekte følge til spekemat. Dessuten veldig enkelt å lage.
Bruker du mandelpotet til mosen får den en flott farge. Også med hvitløk, smør og pepper som blir det ren luksus for en billig penge.
Choronsaus er en béarnaisesaus som er tilsatt litt tomatpuré. Den smaker deilig til for eksempel en kalkunfilet i kombinasjon med skalldyr.
Asparges trenger svært lite varmebehandling, men tåler likevel å bakes i ovnen. Selv som i dette tilfellet med pancetta (eller svært tynne skiver av bacon), uten å miste spensten og samtidig med at pancettaen blir sprø.
Når du fyller bakepotetene på denne måten, blir de ekstra sprø og gode Du kan du bruke opp poteter fra tidligere i uka.
Stek nypoteter i ovnen med smør, hvitløk og friske urter. De passer deilig til de fleste retter med kjøtt og fisk.
Det er med hvitløk du piffer opp potetmosen. Enkelt å lage og passer mye og mangt.
Kålrotstappe passer til blant annet pinnekjøtt. Da kan du også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
Rosenkål er en fantastisk råvare som kan serveres som så vel tilbehør som en selvstendig rett.
Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken hos lam.
Hvitløkskrutonger er perfekt å ha på toppen av supper og salater. Og en fin måte å bruke opp gammel brød. Ha alltid en boks med krutonger på kjøkkenbenken.
Tzatziki, som er mye brukt i Tyrkia og Hellas, smaker herlig. Denne sausen passer utmerket til både grillet kjøtt og fisk.
Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.