Mandelpoteter er melne, koker raskt og har en nydelig gul farge som gjør de velegnet til potetmos. Tilsett timian. Det løfter saken.
Mandelpoteter er melne, koker raskt og har en nydelig gul farge som gjør de velegnet til potetmos. Tilsett timian. Det løfter saken.
Poor Man's Stew er navnet på denne retten i USA hvor den lages på utallige måter, men ideen er alltid den samme: Få og billige ingredienser.
Det er med hvitløk du piffer opp potetmosen. Enkelt å lage og passer mye og mangt.
Kålrotstappe passer til blant annet pinnekjøtt. Da kan du også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
Rosenkål er en fantastisk råvare som kan serveres som så vel tilbehør som en selvstendig rett.
Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken hos lam.
Hvitløkskrutonger er perfekt å ha på toppen av supper og salater. Og en fin måte å bruke opp gammel brød. Ha alltid en boks med krutonger på kjøkkenbenken.
Tzatziki, som er mye brukt i Tyrkia og Hellas, smaker herlig. Denne sausen passer utmerket til både grillet kjøtt og fisk.
Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.
Hjemmelaget sriracha er den spicy chilisausen alle kokker sverger til.
Fiskesaus med paprika er deilig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.
Det smaker herlig til det meste. Fløtegratinerte poteter er enkelt å lage. Her får du oppskriften som gjør det til en lek å lage.
Saltbakte løk er deilig til stekte kjøtt- og fiskeretter eller som en vegetarrett sammen med for eksempel ratatouille.
I Mexico kalles denne squashretten calabacitas, og der serveres den alene eller til kjøtt.
Her er oppskriften på hvordan skikkelig rødkål skal lages og smake.
Denne rette er enkel å lage og passer utmerket sammen med stekt kylling.