Dip & kalde sauser

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Gulrøtter er anvendelig til så mye. Også til å lage en deilig chutney.

  • 40 minutter

    Deilig tilbehør til grillmat

  • 20 minutter

    Grønnkål er er fantastisk råvare og kan brukes til så mye, særlig pesto. Server gjerne på litt godt brød ved siden av pastaretten

  • 5 minutter

    Det er veldig enkelt å lage din egen remulade. Den smaker mye bedre enn den du får kjøpt i butikken.

  • 10 minutter

    Pesto er en klassisk italiensk saus som oftest serveres kald sammen med nykokt pasta.

  • 15 minutter

    På 15 minutter lager du en herlig tomat- og hvitløksmajones som passer ypperlig til mange grillretter.

  • 1 time

    Her oppskriften på en salsa som ikke brenner på tunga. Server den til fredagstacoen sammen med nachos eller som tilbehør til pølser, og annen grillmat.

  • 1 time 10 minutter

    Salsa er enkelt å lage selv. Her har du oppskriften på en skikkelig sterk en.

  • 1 time 10 minutter

    Salsa er tilbehøret til taco og andre meksikanske retter. Her er den med avokado

  • 20 minutter

    Salsa er godt som dipp til nachochips, eller som tilbehør til ulike tex-mex-retter.

  • 45 minutter

    Det er så enkelt å lage salsaen selv. Den smaker mye bedre enn den du kjøper

  • 30 minutter

    Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.

  • 20 minutter

    Urtesmør lager du enkelt selv. Rør smøret mykt og tilsett friske urter som rosmarin, basilikum eller timian. Du kan selvfølgelig også bruke tørkede urter.

  • 10 minutter

    Blåmuggostdressing gir liv til alt som dipp for grønnsaker som til Buffalo wings med kyllingvinger eller blomkål.

  • 30 minutter

    Slik lager du hjemmelaget tomatsaus. Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir en deilig tomatsuppe.

  • placeholder
    10 minutter

  • 5 minutter

  • 1 time 30 minutter

    Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Og et glass hjemmelaget chutney er morsom gave når du har laget den selv

  • 30 minutter

    Lag noen glass til oppbevaring utover høsten og vinteren. Den er et fast og godt følge blant annet til vilt.

  • 1 time 15 minutter

    Chutney laget med stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk. Passer også veldig godt til ost og kjeks.

  • 10 minutter

    Guacamole lager du enkelt selv på 10 minutter med ingredienser som du kanskje allerede har.

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken