Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Fløtegratinering er nordmenns favoritt. Det behøver ikke alltid være poteter. Med stilk- eller stangselleri får du en ny opplevelse av fløtegratinering.
Frityrstekte boller lages av de tørkede gule ertene som står innerst i skapet - eller av en boks med kikerter.
Denne oppskriften er inspirert av Yotam Ottolenghis kokebok "Enkelt"
Har du lyst til å lage en omelett slik de gjør det i Japan har du oppskriften her.
Dette er garantert en rett som får bein å gå på. Den kan være en del av et koldtbord, serveres med spekemat eller kjøttrester, men duger også som en liten godbit når det måtte passe.
Fylt paprika smaker veldig godt. Du kan bruke dem som middagsrett og til både kjøtt og fisk. Passer også som en snacks.
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti. Ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Den spanske nasjonalretten Gazpacho med opphav i Andalucia skal serveres kald. Her passer det ekstra godt med vannmelon i.
Denne retten med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.
Brokkoli kan skape utrolig mye matglede, bare du vet hva du skal gjøre med den i stedet for å bare koke den. Det er denne deilige retten et godt bevis på.
Du kan lage mye godt med gresskar. Disse lappene smaker deilig. Pass på å lage mange.
Disse grillede grønnsakene passer utmerket til de fleste andre tingene du legger på grillen.
Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.