Fylt og gratinert squash
Apéritif

Fylt og gratinert squash

Denne oppskriften er inspirert av Yotam Ottolenghis kokebok "Enkelt"

Fremgangsmåte

  1. Sett ovner på 225 grader varmluft
  2. Del squashen på langs i to like deler
  3. Skrap ut innmaten og ha den over i en sil hvor du klemmer ut vannet. Pass på at du ikke skraper ut for mye slik at skallet fortsatt er rund 1 cm tykt
  4. Finhakk løk og hvitløk, viktig at den er veldig finhakket. Ha den i en bolle sammen med avrent squashkjøtt
  5. Skjær eller riv opp brødskiven i små biter og finhakk tomatene
  6. Bland brød, tomat, oregano, egget og parmesanen sammen med squash og løk
  7. Klem over litt sitronjuice og krydre med salt og pepper, bland alt godt sammen
  8. Legg de uthulede squashene i en ildfast form, ringle olivenolje og litt salt over
  9. Fordel fyllet i squashene og stek dem i ca 15 minutter
  10. Ha pinjekjerner og litt sitronsaft på toppen og server

Les mer om Yotam Ottolenghi og boken Enkelt her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her