Fylt og gratinert squash
Apéritif

Fylt og gratinert squash

Denne oppskriften er inspirert av Yotam Ottolenghis kokebok "Enkelt"

Fremgangsmåte

  1. Sett ovner på 225 grader varmluft
  2. Del squashen på langs i to like deler
  3. Skrap ut innmaten og ha den over i en sil hvor du klemmer ut vannet. Pass på at du ikke skraper ut for mye slik at skallet fortsatt er rund 1 cm tykt
  4. Finhakk løk og hvitløk, viktig at den er veldig finhakket. Ha den i en bolle sammen med avrent squashkjøtt
  5. Skjær eller riv opp brødskiven i små biter og finhakk tomatene
  6. Bland brød, tomat, oregano, egget og parmesanen sammen med squash og løk
  7. Klem over litt sitronjuice og krydre med salt og pepper, bland alt godt sammen
  8. Legg de uthulede squashene i en ildfast form, ringle olivenolje og litt salt over
  9. Fordel fyllet i squashene og stek dem i ca 15 minutter
  10. Ha pinjekjerner og litt sitronsaft på toppen og server

Les mer om Yotam Ottolenghi og boken Enkelt her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her