Fylt og gratinert squash
Apéritif

Fylt og gratinert squash

Denne oppskriften er inspirert av Yotam Ottolenghis kokebok "Enkelt"

Fremgangsmåte

  1. Sett ovner på 225 grader varmluft
  2. Del squashen på langs i to like deler
  3. Skrap ut innmaten og ha den over i en sil hvor du klemmer ut vannet. Pass på at du ikke skraper ut for mye slik at skallet fortsatt er rund 1 cm tykt
  4. Finhakk løk og hvitløk, viktig at den er veldig finhakket. Ha den i en bolle sammen med avrent squashkjøtt
  5. Skjær eller riv opp brødskiven i små biter og finhakk tomatene
  6. Bland brød, tomat, oregano, egget og parmesanen sammen med squash og løk
  7. Klem over litt sitronjuice og krydre med salt og pepper, bland alt godt sammen
  8. Legg de uthulede squashene i en ildfast form, ringle olivenolje og litt salt over
  9. Fordel fyllet i squashene og stek dem i ca 15 minutter
  10. Ha pinjekjerner og litt sitronsaft på toppen og server

Les mer om Yotam Ottolenghi og boken Enkelt her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her