Fylt paprika med squash
Foto: zi3000

Fylt paprika med squash

Fylt paprika smaker veldig godt. Du kan bruke dem som middagsrett og til både kjøtt og fisk. Passer også som en snacks.

Fremgangsmåte

Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.

Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter). Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem. Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder. Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.

Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner. Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten. Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min. Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.

Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut. 

Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene

Her finner du veldig mange retter der paprika er med å spille en av hovedrollene

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Stekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål
Dagens rett
Stekt havabbor med ristet blomkål og spinatsaus

Stekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål

Om sommeren er havabbor en hyppig gjest i fiskedisken. Med denne oppskriften får du garantert mersmak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco
Ukens drink
Sgroppino drinkoppskrift med prosecco, vodka og sitronsorbet

Sitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco

Sitronsorbet er en klar sommerfavoritt. Denne voksne versjonen skaper stor glede rundt bordet som alternativ til dessert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til grillet ørretfilet smaker det meste godt
Dagens rett
Ørretfilet på grillen

Til grillet ørretfilet smaker det meste godt

Her foreslår vi å legge grønnsakene rett på grillen og servere en tzatziki ved siden av. Så enkelt og så godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 17. oktober i Oslo

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico

Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana når Chiara Leonini fra det anerkjente vinhuset Fèlsina inntar hovedstaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Stor test av sider – her er sommerens beste sidere
+
Tester
Sommerens beste sider 2022

Stor test av sider – her er sommerens beste sidere

Sider er perfekt om sommeren, og passer til hverdag og fest. Her finner du årets beste sider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her