Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.
Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter). Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem. Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder. Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.
Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner. Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten. Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min. Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.
Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut.
Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene
Her finner du veldig mange retter der paprika er med å spille en av hovedrollene
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig