Vegetar

oppskrifter.webp

Er du vegetarianer eller har lyst på en kjøttfri rett finner du over 180 oppskrifter her.


Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 20 minutter

    Dette er en rett som du raskt lager i en wokpanne. Du vil helt sikkert lage den flere ganger etter å ha smakt resultatet.

  • 20 minutter

    Denne veganske burgeren med revet squash og kikerter er smakt til med blant annet nellik og ingefær og masse annet godt. Her er oppskriften.

  • 20 minutter

    Denne varme salaten kan nytes alene eller til kokt fisk.

  • 20 minutter

    Både hvite og grønne asparges smaker godt på forsommeren. Denne retten kan du servere både som forrett og hovedrett.

  • 20 minutter

    Denne 80-talls klassikeren er supertrendy, og den perfekte måten og nyte sommerens grønne gaver.

  • 20 minutter

    Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.

  • 20 minutter

    Denne squashgrateng er rask å lage og veldig smaksrik. Du kan også lage den som en vegetarrett.

  • 20 minutter

    En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.

  • 20 minutter

    Dette er en vegetarrett med brokkoli som virkelig har mye smak. Du lager den på maks 20 minutter.

  • 20 minutter

    Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.

  • 20 minutter

    Server de varme grillede maiskolbene med kryddersmør, spansk spekemat som serranoskinke og chorizopølse, eller norsk spekeskinke. Det blir en fulltreffer.

  • 20 minutter

    Klassisk indisk vegetarrett med poteter, erter og blomkål. Her er den enkle oppskriften.Og du kan servere på 20 minutter.

  • 20 minutter

    Taco er manges favoritt. Bytt ut kjøttet med linser. Dermed har du en vegetarrett. Du blir helt sikkert mett.

  • 20 minutter

    Fredags-tacoen får her et vegetarisk alternativ. Vi lover at det ikke blir siste gangen du velger kjøttfri taco.

  • 20 minutter

    Har du forsøkt å legg blomkålen på grillen? Hvis ikke er det noe du absolutt må prøve. Den smaker fortreffelig. Hvis du serverer den med ertepuré får du et deilig måltid.

  • 20 minutter

    Denne suppa har sitt opphav i Bulgaria. Både agurk og yoghurt føles kjølende i varmen. Med litt valnøtter og hvitløk samt urter blir det også noe å tygge på og ikke minst ekstra smak.

  • 20 minutter

    Når disse grønnsakene har besøkt grillen, og får følge av det deilige tilbehøret, blir det fest.

  • 20 minutter

    Indisk kjøkken er genialt når det kommer til å få mye smak ut av få ingredienser. Særlig er deres vegetarretter berømte som denne Chana masala.

  • 20 minutter

    Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bli godt.

  • 20 minutter

    I Midtøsten er falafel regnet som hurtigmat. Hovedingrediensen er kikerter. I denne oppskriften er det masse deilige forskjellige krydder som virkelig får fart på smaksløkene.

  • 20 minutter

    Ved å småkoke kålen lett før den stekes, får du fram den gode sødmen i nykålen.

Forsiden akkurat nå
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Dagens rett

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken