Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
Bhaja Baingan kommer fra Bengal, der den serveres som del av et klassisk bryllupsmåltid sammen med et overdådig utvalg retter med fisk og ris.
Denne retten heter Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia i Hellas og er en Dette er typisk husmannskost fra øyene.
Hvem har sagt at vegetarmat trenger å være kjedelig? Eller at burgere må lages av kjøtt? Da har de definitivt ikke prøvd denne oppskriften.
Baba Ganoush er en nydelig libanesisk auberginedip.
Disse individuelle butterdeigpakkene er fylt med asparges og blåmuggost. Herlige små terter som smaker godt såvel til fest som til matpakke.
Ratatouille er klassisk og fargerikt tilbehør med inspirasjon fra Provence i Frankrike. Enkelt, godt og raskt tilbehør som passer til det meste.
Ertekrem er et lekkert og vegetarisk pålegg, men kan også brukes som kald saus til fisk eller kjøtt.
Gi tørt brød en ny sjanse ved å trylle frem et vegetarisk alternativ til kjøttkaker. Suppler med ingredienser du har liggende: tenk ost, urter, krydder, oliven eller kapers.
Denne grønnsaksretten er klart indiskinspirert. Blomkål smaker fortreffelig sammen med ingefær og andre krydder. Og ikke minst det er en vegetarrett.
Denne salaten er både mettende, fargerik og godt krydret, men ikke for sterk. Akkurat passe faktisk.
Det er utrolig hvor mye smak du kan få ut av en kål når du steker eller griller den.
Har du lyst til å lage en omelett slik de gjør det i Japan har du oppskriften her.
Selvfølgelig kan du lage en omelett som for deg som sverger for den vegetare variamten.
Dette er den perfekte restemat hvor du ønsket at du hadde mer rester, for ost, potet og løk smaker fortreffelig.
Røsti er luksuriøse rivekaker - altså revne poteter og andre rotgrønnsaker som sprøstekes i panne og kan spises alene eller som tilbehør.