Andre land

Det eneste whiskylyspunktet utenfor de britiske øyer er bretonske Armorik. Om noen år vil kanskje norske kandidater stille i denne kategorien - det gleder vi oss til.
Redaksjonen
30 April 2007 - 13:44

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre land

+ (87p)
Armorik Single Malt de Bretagne
Distillerie Warenghem
Frankrike
10210 Vectura - kr 323,40 (70cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys gyllen. Delikat duft med trevirke, hamp, røyk, sitrus.
Smak: Bløtt anslag, god friskhet utover, lang ettersmak med litt røyk. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En vellaget whisky. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% maltet bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 års fatlagring
Bestill her:

÷ (81p)
Canadian Club
Beam Global Spirits and Wines
Canada
170 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 289,50 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gyllenoransje. Bløt enkel duft, en tanke syntetisk frukt.
Smak: Mykt anslag, ganske rund og sødmefylt med innslag av marsipan, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med sitrus.
Vurdering: En veldig sødmefylt blended. 81 p (UÅ)
Laget av: Rug, mais, hvete.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

+ (79p)
Hamilton Canadian Whisky
Arcus Produkter
Canada
5713 Vectura - kr 249,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar gyllen. Ganske søtlig duft med en del karamell og honning.
Smak: Følger duften, veldig myk og ikke så veldig lang. (UÅ)
Bruksområde: Når et søtlig og ikke veldig komplekst whiskypreg er ønsket.
Vurdering: En ganske kommersiell blended. 79 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug, bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Minimum 36 mnd i eikefat
Bestill her:

+ (78p)
Original Lord Calvert
V&S Destillers
Canada
12012 VSD - kr 254,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Gyllen. Eik, sitrussødme og blomster.
Smak: Bløtt anslag, veldig anonym, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: I drinker hvor lite whiskypreg er ønsket.
Vurdering: Litt vel enkel med pluss for renhet. 78 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug og maltet bygg.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36-60 mnd. Lagring på eikefat.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her