Dagens rett

Aspargessuppe med bacon

Til denne suppen er det perfekt å bruke import-aspargesen som er i butikkene nå

Til denne suppen er det perfekt å bruke import-aspargesen som er i butikkene nå

Asparges er et godt grunnlag for en deilig suppe. Det er også en fin måte å få brukt opp hele aspargesen, ikke bare den møreste delen.
17 Mars 2022 - 01:00

De grønne import-aspargesene fyller grønnsakshyllene. Sjekk at endestykkene ikke er inntørket for maksimal friskhet. Og nettopp disse endestykkene som gjerne havner i søpla finner sin naturlig vei inn i denne suppeoppskriften. 

Den er derfor fin å kombinere med at du har brukt mange pakker med asparges til en middag. Endestykkene som er for trå til å brukes, er imidlertid fine å bruke til suppekraftkokingen. Men du trenger også litt mer for å få fylden i suppen. 

Se alt det andre du kan lage med asparges

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Aspargessuppe med bacon

Aspargessuppe med bacon

Fremgangsmåte

Brekk av 2-3 cm av aspargesstilkene. Kok dem i hønsekraften til de er møre, omtrent 10 min. Ta dem så ut av kraften og kast dem. 

Best blir det om du lager kraften selv

Skjær de overskytende delen av aspargesene i 3 cm lange stykker og ta vare på aspargestoppene. 

Legg aspargesdelene i kraften og la den småkoke i 5 minutter. Kjør litt av kraften sammen med aspargesbitene til en fin puré i en foodprocessor. Press puréen gjennom en sikt.

I mellomtiden lar du aspargestoppene trekke i kraften i 2 minutter.  

Ha aspargespuréen oppi en gryte sammen med resten av kraften. Kok opp og tilsett kremfløten. Kok opp igjen. 

Pisk eggeplommene luftig rør dette inn i suppen. Etter dette må ikke suppen koke. 

Ha i aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server med baconterninger og litt revet muskat på toppen.

Tips:
Du kan fint bruke grønnsakskraft om du ønsker en vegetarisk suppe. Da dropper du også baconterningene.

Tips:
Du kan fint bruke denne oppskriften for hvit asparges.

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her