Dagens rett
Når du baker ishavsrøye med sennep og basilikum, blir den ekstra smakfull

Når du baker ishavsrøye med sennep og basilikum, blir den ekstra smakfull

Ishavsrøyefileter trenger veldig kort varmebehandling. Det er det viktigste å passe på i denne oppskriften.
17 Februar 2024 - 00:00

Ishavsrøye er den mest delikate av oppdrettsfiskene, og enn så lenge en som mange kokker trykker til brystet. Oppdrettet er i mye mindre skala enn den mye omdiskuterte laksen. Siden merdene hvor ishavsrøya holdes i ligger i saltvann, men tilføres ferskvann, får ikke fisken ikke har problemer med lakselus siden den ikke trives under slike forhold. Kanskje derfor er den mer fristende.  

Bakt ishavsrøye med sennepslokk

Bakt ishavsrøye med sennepslokk

Fremgangsmåte

  1. Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
  2. Trekk kasserollen til side.
  3. Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
  4. Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene.
  5. Legg på sitronskiver.
  6. Bak i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
  7. Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.
  8. Mandel-blomkålkrem:
  9. Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
  10. Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
  11. Tournerte agurker:
  12. Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
  13. Kjøttsjy:
  14. Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
  15. Kok inn til ca 4 dl.
  16. Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
  17. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.

Her ffinner du mange flere deilige retter med ishavsrøye 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her