Og som om ikke det var nok får du en mulighet til å benytte de fantastisk fristende bærene som er på sitt aller beste akkurat nå.
Pavlovaen ble kreert som en hyllest til den russiske ballettdanseren Anna Pavlova under en turné i Oseania på 1920-tallet.
• Flere fristende kaker med krem
Om konditoren som skapte mesterverket var fra New Zealand eller Australia har vært kilde til mang en krangel mellom naboene, men mye tyder på at kiwiene går seirende ut av disputten.
Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.
Pavlova
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
Bland kremen med med vaniljekrem.
Pynt til slutt med rikelig med bær.
Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Alf Børjesson