Basilikumkylling med risotto og chili- og tomatcoulis

Smakfullt og godt - selv på en onsdag kveld. Hvem har sagt at god mat tar all verdens tid å tilberede? Her gir vi deg en lettvint oppskrift på basilikumkylling.
Redaksjonen
25 Februar 2006 - 02:00

Mens OL i Torino pågår vil Apéritif gi deg italienskinspirerte retter. Skulle du ønske å tilberede andre retter enn disse, finner du mange deilige oppskrifter i Dagens rett-seksjonen, eventuelt i vår store kokebok.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Basilikumkylling med risotto og chili-tomatsaus

Basilikumkylling med risotto og chili-tomatsaus

Fremgangsmåte

Kyllinglårene:
Smør pesto på lårene. Legg dem i en smurt, ildfast form og drypp over smøret. Stek lårene midt i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
 
Risottoen:
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og safran og fres det litt. Hell i vinen og litt av kraften. Kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert. Tilsett resten av kraften i 3-4 omganger og rør i risen. La væsken få absorbere mellom hver speing. Risen er ferdig etter ca. 15-20 minutter. Rør inn smør og parmesan til slutt.
 
Chili- og tomatcoulis:
Fres løk og hvitløk i olje i en liten kjele til løken er blank. Tilsett tomatene og kok dem i ca. 5 minutter. Hell over i en matprosessor og kjør sausen glatt. Ha den tilbake i kjelen. Rør inn tomatpuré og smak til med salt og chilisaus. Kok inn sausen noen minutter før servering.
Drypp litt saus over kyllinglårene og server med resten av sausen og risottoen. Pynt evt med friske basilikumblader.
 
Tips:
Sausen kan også lages av godt modne tomater. En fin måte å redde mat fra å havne i søpla.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her