Reinsdyrskav, eller finnbiff som noen kaller det, er en delikatesse mange ikke tenker over, gjemt i frysedisken som den er. At den kan tilberedes på flere måter enn den klassiske, er det kanskje ikke så mange som vet. Blant annet burger? Nå som du vet det, er det bare å gå løs på dagens oppskrift.
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)
Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.
21 November 2025 - 00:05
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Fremgangsmåte
- Reinsdyrburger:
- Tin reinsdyrskavet og mal det i en kjøttkvern på dens fineste skive.
- Du kan også bruke en foodprosessor og bruke pulsknappen der, men da får du nok noe mer biter i deigen.
- Rør inn salt, pepper, timian og rosmarin, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
- Del deigen i fire deler. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
- Lag dressing ved å blande rømme, multer, salt og pepper.
- Stek burgerne i litt margarin på middels sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte.
- Varm de hjemmelagde hamburgerbrødene slik Hellstrøm vil ha de og fyll med salat, dressing, burger og stekte kantareller eller annen type sopp.
Tips: Denne burgeren er proppfull av smak i seg, men du kan godt ha andre grønnsaker i i tillegg slik som tomat, agurk og løkringer. Stekt bacon er også deilig sammen med kantarellene.
Her finner du flere fristende burgere
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå