DAGENS RETT: Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Dagens rett Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

(Matprat/Mari Svenningsen)

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Reinsdyrskav, eller finnbiff som noen kaller det, er en delikatesse mange ikke tenker over, gjemt i frysedisken som den er. At den kan tilberedes på flere måter enn den klassiske, er det kanskje ikke så mange som vet. Blant annet burger? Nå som du vet det, er det bare å gå løs på dagens oppskrift.

Se våre andre spennende oppskrifter med vilt

De beste oppskriftene med sopp

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

 

 
1.5 ts
0.5 dl
Tilbehør
0.25 ts

Fremgangsmåte

Reinsdyrburger:
Tin reinsdyrskavet og mal det i en kjøttkvern på dens fineste skive. Du kan også bruke en foodprosessor og bruke pulsknappen der, men da får du nok noe mer biter i deigen.

Rør inn salt, pepper, timian og rosmarin, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

Del deigen i fire deler. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Lag dressing ved å blande rømme, multer, salt og pepper.

Stek burgerne i litt margarin på middels sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte.

Varm de hjemmelagde hamburgerbrødene og fyll med salat, dressing, burger og stekte kantareller.

Tips: Denne burgeren er proppfull av smak i seg, men du kan godt ha andre grønnsaker i i tillegg slik som tomat, agurk og løkringer. Stekt bacon er også deilig sammen med kantarellene.

Flere deilige retter med reinsdyr finner du her

Herlige burgere finner du her

 Alt om sopp

De beste oppskriftene med sopp

Se våre andre spennende oppskrifter med vilt

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen