Dagens rett

Burritos med eller uten kjøtt

Burritos er perfekt ferie- og fredagsmat - selv uten kjøtt
Foto: (SharafMaksumov)

Burritos er perfekt ferie- og fredagsmat - selv uten kjøtt

Denne meksikanskinspirerte oppskriften er så enkel å følge at også barna kan lage den. Helt uten halvfabrikata. Og så kan de som vil ha kjøtt bruke rester fra tidligere middager.
13 Juli 2023 - 23:05

Burritos eller myk taco som noen også kaller det, er populært hos både liten og stor. Opprinnelig er det maistortillaer - lefser - fylt med kjøtt og (røde) bønner, ofte moste (frijoles refritos), men påvirkningen fra USA og dets tex-mex-kjøkken, har åpnet opp for alle mulige og umulige kombinasjoner av ingredienser.

Ikke minst er interessen for vegetariske burritos økende. Proteinrike bønner er jo basisen i fyllet, og derfor er kjøtt egentlig unødvendig. Men så lenge alle kan velge selv, blir da også alle fornøyde

Mange bruker ulike typer halvfabrikata som kryddermiks, men det er helt unødvendig så lenge du har hvitløk, paprika og spisskummen i tillegg til salt og pepper. Og det har jo de fleste i hus - også på hytta.

Denne oppskriften ligger derfor nærmere den meksikanske versjonen. Men det er ikke noe i veien for å blande også tex-mex-elementer inn i en burrito.

Se våre andre oppskrifter på burritos  

Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester

Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester

Fremgangsmåte

  1. Start med å flå tomatene: Kok opp vann. Lag et kryss i enden av hver tomat og dypp dem oppi 10 sekunder, og ha dem deretter over i iskaldt vann. Nå kan du rive av skinnet, ta ut frøene og kutte dem i terninger. 
  2. Varm olje i en panne. Ha i løk og hvitløk og stek myk. 
  3. Ha i tomatterninger, chili, bønner, krydder og oregano.
  4. La alt koke sammen noen minutter. Rør inn maiskorn.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin, smør eller olje.
  7. Pakk dem i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader i ca. 10 min.
  8. Fyll lefsene med bønnesaus, rull sammen. 
  9. Server burritos med strimlet salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter.

Flere oppskrifter med burritos

Tips:
Du kan også ha strimlet salat, rømme, tomatsalsa og guacamole på bønnesausen før du ruller sammen. 

Tips:
Vil du ha kjøtt kan du tilsette rester av kylling, svin eller biff.  

Tips:
Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her