Dagens rett

Burritos med eller uten kjøtt

Burritos er perfekt ferie- og fredagsmat - selv uten kjøtt
Foto: (SharafMaksumov)

Burritos er perfekt ferie- og fredagsmat - selv uten kjøtt

Denne meksikanskinspirerte oppskriften er så enkel å følge at også barna kan lage den. Helt uten halvfabrikata. Og så kan de som vil ha kjøtt bruke rester fra tidligere middager.
14 Juli 2023 - 00:05

Burritos eller myk taco som noen også kaller det, er populært hos både liten og stor. Opprinnelig er det maistortillaer - lefser - fylt med kjøtt og (røde) bønner, ofte moste (frijoles refritos), men påvirkningen fra USA og dets tex-mex-kjøkken, har åpnet opp for alle mulige og umulige kombinasjoner av ingredienser.

Ikke minst er interessen for vegetariske burritos økende. Proteinrike bønner er jo basisen i fyllet, og derfor er kjøtt egentlig unødvendig. Men så lenge alle kan velge selv, blir da også alle fornøyde

Mange bruker ulike typer halvfabrikata som kryddermiks, men det er helt unødvendig så lenge du har hvitløk, paprika og spisskummen i tillegg til salt og pepper. Og det har jo de fleste i hus - også på hytta.

Denne oppskriften ligger derfor nærmere den meksikanske versjonen. Men det er ikke noe i veien for å blande også tex-mex-elementer inn i en burrito.

Se våre andre oppskrifter på burritos  

Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester

Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester

Fremgangsmåte

  1. Start med å flå tomatene: Kok opp vann. Lag et kryss i enden av hver tomat og dypp dem oppi 10 sekunder, og ha dem deretter over i iskaldt vann. Nå kan du rive av skinnet, ta ut frøene og kutte dem i terninger. 
  2. Varm olje i en panne. Ha i løk og hvitløk og stek myk. 
  3. Ha i tomatterninger, chili, bønner, krydder og oregano.
  4. La alt koke sammen noen minutter. Rør inn maiskorn.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin, smør eller olje.
  7. Pakk dem i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader i ca. 10 min.
  8. Fyll lefsene med bønnesaus, rull sammen. 
  9. Server burritos med strimlet salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter.

Flere oppskrifter med burritos

Tips:
Du kan også ha strimlet salat, rømme, tomatsalsa og guacamole på bønnesausen før du ruller sammen. 

Tips:
Vil du ha kjøtt kan du tilsette rester av kylling, svin eller biff.  

Tips:
Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her