By på nybakte scones – det tar kortere tid enn du tror

Grove scones

(Foto: Mataprat/Esten Borgos )

By på nybakte scones – det tar kortere tid enn du tror

Eller enda bedre: Sett de unge i arbeid i vinterferien, så møtes du av duften av nybakte scones når du kommer hjem.

Scones har fått en renessanse gjennom kaffebarer og bakerier. At det er noe av det raskeste du kan bake selv, er det kanskje ikke så mange som tenker over. Og heller ikke at de kan varieres i det uendelige.

 

Den klassiske sconesen i det britiske teritualet får følge av krem og syltetøy til en kopp te.

Her vet de å kose seg med te og scones

Men scones kan brukes til så mye mer enn det. De er perfekt turmat eller nistefyll. Blir trangen til noe søtt uoverkommelig, smaker scones smurt med (godt) sjokoladepålegg himmelsk.

Se alle de andre scones-oppskriftene i vår kokebok

Nybakte scones er også utmerket følge til middagen eller til kveldsmaten. Det tar jo bare en halvtime å lage dem.

TIPS 1: Du kan bytte ut rosinene med annen tørket frukt som aprikos eller mango. Rosiner og nøtter kan erstattes av gresskarkjerner. Det gir en veldig god scones som passer fint sammen med salater eller supper.

TIPS 2: En annen god smakskombinasjon (i stedet for rosiner) er 2 ss grovhakket tørket tomat, 1 ss hakkete urter og 1 fedd most hvitløk. Det blir en scones som er et måltid i seg selv som også er perfekt sammen med salater eller supper.

Se flere nyttige kokketips

 

Grove scones med rosiner

Fremgangsmåte

Legg rosinene i vann dagen i forveien.

Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsin og sitron til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melk og elt deigen til du har en jevn deig.

Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med nøtter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.

Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Tips 1: Du kan bytte ut rosinene med annen tørket frukt som aprikos eller mango.
 
Tips 2: Rosiner og nøtter kan erstattes av gresskarkjerner. Det gir en veldig god scones som passer fint sammen med salater eller supper.
 
Tips 3: En annen god smakskombinasjon (i stedet for rosiner) er 2 ss grovhakket tørket tomat, 1 ss hakkete urter og 1 fedd most hvitløk. Det blir en scones som er et måltid i seg selv som også er perfekt sammen med salater eller supper.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen