Krabbesymfoni

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.
Redaksjonen
16 August 2008 - 02:00

Høstens krabbefest er i gang, og du kan lage mange deilige retter basert på krabbe.
 
Les mer om hvordan du koker, renser og tilbereder krabbe i disse artiklene.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe

Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe

Fremgangsmåte

  1. Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.
  2. La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.
  3. Grønnsakene til suppen vaskes og renses. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Smakes til med salt og pepper. La suppen stå kaldt i minst en time før servering.
  4. Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.
  5. Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.
  6. Server avkjølt med nybakt brød.

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet 

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kryddergratinert krabbe

Kryddergratinert krabbe

Fremgangsmåte

  1. Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.
  2. Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).
  3. Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.
  4. Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen. Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).
  5. Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.
  6. Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus. Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.
  7. Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt. Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.
  8. Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.

Loff og smør hører med.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Solbærterte

Solbærterte

Fremgangsmåte

Smøret smuldres i melet. Tilsett sukker og crème fraiche og elt deigen lett sammen. Deigen legges i kjøleskapet i ca en time.

Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform (25 cm). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.

Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland frøene sammen med crème fraichen.

Rør sammen crème fraiche, egg og sukker. Hell blandingen i paiskallet. Hell over solbærene. Stekes i ca 30 minutter på 225 grader, til paien får litt farge.

Paien serveres lun eller kald.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her