Crozes Hermitage

Aller størst sprik er det i denne kategorien som spenner fra flotte viner med Hermitage-ambisjoner til lette og saftige viner for nåkonsum.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 12:18

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Crozes Hermitage

÷ (92p)
Cuvée Gaby Crozes-Hermitage 2006
Dom. Du Colombier
Frankrike - Crozes-Hermitage
50221 Vectura - kr 239,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød. Massiv duft med mørke toner som krekling, bjørnebær, lakris anis, røyk og stall.
Smak: Stort anslag, veldig god fylde, veldig lukket fortsatt, flotte tanniner veldig god syre, svært god lengde. (2006)
Bruksområde: Kraftig vilt som rype.
Vurdering: En strålende crozes for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Colombier Crozes Hermitage 2006
Domaine du Colombier
Frankrike - Crozes-Hermitage
50453 Vectura - kr 169,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Rødlilla tett. Svært fyldig og rik men likevel elegant duft med flotte toner av stall, lakris, tjære.
Smak: Fyldig anslag, stor saftighet, herlig syre, veldig kjøttfull og god med gode faste tanniner, flott konsentrasjon, sitter godt og lenge med masse jordsmonn og krydder i finishen. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt, også vilt.
Vurdering: En flott crozes for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Yann Chave Crozes-Hermitage 2006
Yann Chave
Frankrike - Rhône
45943 VSD - kr 173,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Terroir
Farge og duft: Veldig dyp tett rødlilla. Stor duft av bjørnebær, krekling, solbær, kaffe/mokka, vanilje og krydder, som anis.
Smak: Fyldig anslag, veldig saftig og deilig med fint krydret preg, veldig god fasthet, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En vin som vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Les Pierrelles Crozes-Hermitage 2005
G.A.E.C. Belle Père et Fils
Frankrike - Rhône
45638 VSD - kr 176,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp rød. Flott syrahduft med modne mørke bær, tjære og lakris samt kjøtt.
Smak: God fylde i anslaget, flott syre, gode tanniner, følger duften, fint jordsmonnspreg, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring (10% nye fat), 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(86p)
Vidal-Fleury Crozes-Hermitage 2006
J. Vidal-Fleury
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
34922 Vectura - kr 179,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødlilla. Tiltalende duft av syrlige skogsbær, urter og blomster.
Smak: Saftig krydret anslag, fint preg av skogsbær, gode syrer, fine ganske myke tanniner, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Lysere kjøttslag.
Vurdering: En ukomplisert, men veldig lettlikendes crozes. Vil utvikle seg videre i minst tre år til. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-9 md. Lagring i store franske eikefat.
Bestill her:

(86p)
Crozes Hermitage Silène 2006
J.L. Chave et Moestue Selection
Frankrike - Rhône
47109 VSD - kr 182,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp mørk rød. Fin ung litt lukket duft med søte bærtoner, litt krydder og stall.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, saftig stil med gode faste tanniner, litt grønn, men lang god ettersmak. (2006)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En fortsatt ganske ung crozes som trolig vil ha godt av et år til. Holder et par år utover det. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Guigal Crozes Hermitage 2005
E. Guigal
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45823 VSD - kr 185,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp rød. Litt dempet duft med noe søte skogsbær, drops og blomster.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, fine tanniner, god syre, elegant slank og fast finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt og lam med saus.
Vurdering: En god og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Domaine de Thalabert Crozes Hermitage 2005
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône
50439 Vectura - kr 199,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig tett ung duft med mye mørke søtebær, noe eik, sjokolade, krydder og tjære.
Smak: Fyldig litt sødmefylt anslag, ganske rik med bra syrer og tanniner, god fasthet i finishen som har litt eikekrydder. (2005)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende vin for de neste fire årene. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Les Jalets Crozes Hermitage 2006
Paul Jaboulet Aîne
Frankrike - Crozes Hermitage
6627 Vectura - kr 142,60 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett rød. Litt dempet/lukket duft med mørke bær, noe grønne toner og svake animalske toner.
Smak: Saftig og frisk med fine tanniner, sitter en god stund med god tørrhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En crozes på den lette siden. Best innen et par år. Godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Clairmonts Crôzes-Hermitage 2005
Cave des Clairmonts
Frankrike - Rhône
43557 Vectura - kr 141,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Mørk rød. Fin ganske moden bringebærduft med innslag av blomster og lær.
Smak: Saftig anslag, bra syre og bløte tanniner, lett fylde, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. 82 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Crozes Hermitage "La Petite Ruche" 2006
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45068 VSD - kr 154,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødlilla. Elegant duft med fine bjørnebær- og kreklingtoner samt noe anis.
Smak: Ganske lett i anslaget, saftig, litt lite konsentrasjon, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Fisk.
Vurdering: Lett og frisk i stilen, men noe skuffende til crozes å være. Verd prisen. 81 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Cave de Tain Crozes Hermitage 2005
Cave de Tain l'Hermitage
Frankrike - Rhône, Crozes-Hermitage
7620 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Rød med lys kant. Veldig dempet duft med noe krekling og bringebær.
Smak: Bløtt anslag, lett fylde, ok syre, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 80 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-8 md. fatlagring i fransk eik for 30% av vinen, 1-2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

M. Chapoutier Les Meysonniers Crozes-Hermitage 2006
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
50954 VSD - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Robin Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004
Gilles Robin
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45586 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Dagens rett

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien

Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her