Dagens rett

Bacalao al Pesto - torsk med pesto

Denne lasagne-vrien lager du med torsk fra fryseren og et glass pesto

Denne lasagne-vrien lager du med torsk fra fryseren og et glass pesto

Du trenger selvsagt også lasagneplater, og det er selvfølgelig mulig å lage retten med fersk fisk. Og hjemmelaget pesto. Velg det som passer deg, smaken blir god uansett.
21 April 2020 - 01:00

Det er litt tidlig for basilikum fra hagen, men i butikken har de flust med basilikum fra potte. Og du kan faktisk lage en pestovri med urter du plukker seg - som ramsløk eller løkurt - som begge deler vokser ivrig i vårsola. Med mindre du befinner deg nord for polrsirkelen, for der lar det meste vente på seg. Der er til gjengjeld tilgangen på fersk torsk upåklagelig for tiden.   

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

 Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Bacalao al Pesto Vinterruller

Bacalao al Pesto Vinterruller

Fremgangsmåte

  1. Forkok lasagneplatene 4-5 min, løft de ut av vannet, hell litt olivenolje på for at de ikke skal klebe seg sammen.
  2. Del den nesten tinte fisken opp i 2-3 cm tykke stykker.
  3. Rull fiskestykkene sammen med litt løk eller purreløk inn i lasagneplatene etter at du har saltet, pepret og smurt litt pesto på fisken.
  4. Hell noen dråper med olivenolje i et ildfast fat, følg på med rullene av lasagneplater og fisk, hell deretter på hvitvin så det står ca. 3/4-1 cm opp på rullene.
  5. Sett fatet inn i ovn med lokk, 250 grader, følg med, la det småkoke i fatet ca 10 min. Fjern lokk, legg en skive med valgfri ost på hver rull.
  6. Start grillen i ovnen og la det hele få grille seg til en fin flekkete gyllenbrun farge.

Server med krydderbrød:
Smør blanding av smør og krydder på loffskivene. Plasser skivene under grillen ved siden av det ildfaste fatet, pass på så de ikke blir svidd, kun toastet.

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Anders Hornslien

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her