Dagens rett

Bacalao al Pesto - torsk med pesto

Denne lasagne-vrien lager du med torsk fra fryseren og et glass pesto

Denne lasagne-vrien lager du med torsk fra fryseren og et glass pesto

Du trenger selvsagt også lasagneplater, og det er selvfølgelig mulig å lage retten med fersk fisk. Og hjemmelaget pesto. Velg det som passer deg, smaken blir god uansett.
Aase E. Jacobsen
21 April 2020 - 02:00

Det er litt tidlig for basilikum fra hagen, men i butikken har de flust med basilikum fra potte. Og du kan faktisk lage en pestovri med urter du plukker seg - som ramsløk eller løkurt - som begge deler vokser ivrig i vårsola. Med mindre du befinner deg nord for polrsirkelen, for der lar det meste vente på seg. Der er til gjengjeld tilgangen på fersk torsk upåklagelig for tiden.   

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

 Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter med torsk

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Bacalao al Pesto Vinterruller

Bacalao al Pesto Vinterruller

Fremgangsmåte

Forkok lasagneplatene 4-5 min, løft de ut av vannet, hell litt olivenolje på for at de ikke skal klebe seg sammen. Del den nesten tinte fisken opp i 2-3 cm tykke stykker.

Rull fiskestykkene sammen med litt løk eller purreløk inn i lasagneplatene etter at du har saltet, pepret og smurt litt pesto på fisken. Hell noen dråper med olivenolje i et ildfast fat, følg på med rullene av lasagneplater og fisk, hell deretter på hvitvin så det står ca. 3/4-1 cm opp på rullene.

Sett fatet inn i ovn med lokk, 250 grader, følg med, la det småkoke i fatet ca 10 min. Fjern lokk, legg en skive med valgfri ost på hver rull. Start grillen i ovnen og la det hele få grille seg til en fin flekkete gyllenbrun farge.

Server med krydderbrød:
Smør blanding av smør og krydder på loffskivene. Plasser skivene under grillen ved siden av det ildfaste fatet, pass på så de ikke blir svidd, kun toastet.

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

 Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Anders Hornslien

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter
Forsiden akkurat nå
Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her