Dagens rett

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

By på provenceinspirert laks i dag

By på provenceinspirert laks i dag

I en så smaksrik tilberedning som denne, glemmer du helt laksens hverdagslige stempel. Frisk hvitvin i glasset bidrar ytterligere.
20 Juni 2023 - 00:00

Selv om (oppdretts)laks er blitt svindyr, regnes den ikke lenger som festmat, til det er tilgjengeligheten for stor. Men det skal lite til for å gi den et eksklusivt preg. Som med denne oppskriften. Da holder det med det ene laksemåltidet i uka, som mange eksperter anbefaler.

Vi har enda flere gode tips til laksemiddagen

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Fremgangsmåte

  1. Ratatouille: Finhakk den ene sjalottløken, grovhakk de to andre.
  2. Fres finhakket sjalottløk, tomater og tomatpuré i olje i 2-3 min. Skru ned varmen og la sausen småsurre i minst 30 min, gjerne lengre.
  3. Rør inn grønnsakene de siste min, de må ikke koke lenge, de skal være sprø når de serveres.
  4. Parmesankrem: Kok inn fløten til det er bare ca. 1 dl igjen. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten og parmesansmaken blir kraftig. Smak til med salt og pepper.
  5. Laks: Skjær laksefileten i fire jevne stykker, dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 min på hver side.
  6. Fordel ratatouillen på varme tallerkener med en laksefilet oppå. Legg et lite "egg" av tapenade på hvert laksestykke og sett på en liten skive parmesan og noen snittede brekkbønner som du koker raskt i lettsaltet vann. Drypp den fyldige sausen rundt. 

Lær hvordan du lager din egen tapenade

Tips: Skinnsiden av laksefileten er mørk. Det er mest delikat om dette mørke feltet ligger ned ved servering eller kuttes vekk. 

De beste lakseoppskriftene finner du her

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her