Dagens rett

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

By på provenceinspirert laks i dag

By på provenceinspirert laks i dag

I en så smaksrik tilberedning som denne, glemmer du helt laksens hverdagslige stempel. Frisk hvitvin i glasset bidrar ytterligere.
19 Juni 2023 - 23:00

Selv om (oppdretts)laks er blitt svindyr, regnes den ikke lenger som festmat, til det er tilgjengeligheten for stor. Men det skal lite til for å gi den et eksklusivt preg. Som med denne oppskriften. Da holder det med det ene laksemåltidet i uka, som mange eksperter anbefaler.

Vi har enda flere gode tips til laksemiddagen

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Fremgangsmåte

  1. Ratatouille: Finhakk den ene sjalottløken, grovhakk de to andre.
  2. Fres finhakket sjalottløk, tomater og tomatpuré i olje i 2-3 min. Skru ned varmen og la sausen småsurre i minst 30 min, gjerne lengre.
  3. Rør inn grønnsakene de siste min, de må ikke koke lenge, de skal være sprø når de serveres.
  4. Parmesankrem: Kok inn fløten til det er bare ca. 1 dl igjen. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten og parmesansmaken blir kraftig. Smak til med salt og pepper.
  5. Laks: Skjær laksefileten i fire jevne stykker, dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 min på hver side.
  6. Fordel ratatouillen på varme tallerkener med en laksefilet oppå. Legg et lite "egg" av tapenade på hvert laksestykke og sett på en liten skive parmesan og noen snittede brekkbønner som du koker raskt i lettsaltet vann. Drypp den fyldige sausen rundt. 

Lær hvordan du lager din egen tapenade

Tips: Skinnsiden av laksefileten er mørk. Det er mest delikat om dette mørke feltet ligger ned ved servering eller kuttes vekk. 

De beste lakseoppskriftene finner du her

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her