Dagens rett

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

By på provenceinspirert laks i dag

By på provenceinspirert laks i dag

I en så smaksrik tilberedning som denne, glemmer du helt laksens hverdagslige stempel. Frisk hvitvin i glasset bidrar ytterligere.
19 Juni 2023 - 23:00

Selv om (oppdretts)laks er blitt svindyr, regnes den ikke lenger som festmat, til det er tilgjengeligheten for stor. Men det skal lite til for å gi den et eksklusivt preg. Som med denne oppskriften. Da holder det med det ene laksemåltidet i uka, som mange eksperter anbefaler.

Vi har enda flere gode tips til laksemiddagen

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Fremgangsmåte

  1. Ratatouille: Finhakk den ene sjalottløken, grovhakk de to andre.
  2. Fres finhakket sjalottløk, tomater og tomatpuré i olje i 2-3 min. Skru ned varmen og la sausen småsurre i minst 30 min, gjerne lengre.
  3. Rør inn grønnsakene de siste min, de må ikke koke lenge, de skal være sprø når de serveres.
  4. Parmesankrem: Kok inn fløten til det er bare ca. 1 dl igjen. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten og parmesansmaken blir kraftig. Smak til med salt og pepper.
  5. Laks: Skjær laksefileten i fire jevne stykker, dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 min på hver side.
  6. Fordel ratatouillen på varme tallerkener med en laksefilet oppå. Legg et lite "egg" av tapenade på hvert laksestykke og sett på en liten skive parmesan og noen snittede brekkbønner som du koker raskt i lettsaltet vann. Drypp den fyldige sausen rundt. 

Lær hvordan du lager din egen tapenade

Tips: Skinnsiden av laksefileten er mørk. Det er mest delikat om dette mørke feltet ligger ned ved servering eller kuttes vekk. 

De beste lakseoppskriftene finner du her

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her