Dagens rett

Ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré

Er det kveite som står på julemenyen, kan du prøve deg på en ny vri i år

Er det kveite som står på julemenyen, kan du prøve deg på en ny vri i år

I denne oppskriften er det bare en litt mer eksklusiv ingrediens, nemlig kveite. Resten har du allerede i kjøleskapet.
23 Desember 2020 - 01:00

Ved å tilberede kålrot og sjalottløk på en litt annen måte, blir disse beskjedne ingrediensene en festmeny verd. Bacon får en ny smak ved å glaseres i balsamicoeddik og erstatter dermed saus i denne retten.  

Restauranttricks som du kan gjenskape på eget kjøkken. Og mens vi er inne på restauranter: Den beste julegaven i år er å gi bort gavekort på dine favoritter blant restauranter, vinbarer, puber og barer. Det er en måte å hjelpe dem gjennom den tøffeste kneika norsk uteliv har opplevd noen gang. Vi vil nemlig ha alle tilbake når dette er over.

Se andre lekre oppskrifter med kveite 

Ovnsbakt kveite med glasert bacon, smørstekt kålrot, ovnsbakt sjalottløk og potetpuré

Ovnsbakt kveite med glasert bacon, smørstekt kålrot, ovnsbakt sjalottløk og potetpuré

Fremgangsmåte

  1. Kveite:
    Sett stekeovnen på 100 °C. Skjær kveite i porsjonsstykker, dryss over salt og pensle med rapsolje. Legg kveite i en smurt ildfast form og stek midt i stekeovnen til skinnet løsner lett, ca. 10 minutter.
  2. Kålrot:
    Skjær kålrot i skiver på ca. 1 cm tykkelse og kok i usaltet vann i 8-10 minutter. Surr kålrotskiver i smør på begge sider og krydre med salt og pepper. 
  3. Sjalottløk:
    Skru stekeovnen opp til 150 °C. Del sjalottløk i to og dryss over sukker, salt og rapsolje. Legg sjalottløk i en ildfast form og stek møre midt i stekeovnen, ca. 15 minutter.
  4. Glasert bacon:
    Skjær bacon i terninger på ca. 2 cm. Finhakk timian og hvitløk, og riv det ytterste skallet av appelsin. Kok opp bacon med timian, hvitløk, appelsinskall, honning og balsamicoeddik. La det småkoke til baconet er mørt og spe på med vann hvis sausen er for tykk.
  5. Potetpuré:
    Skrell potet, skjær dem i terninger og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og mos med en potetmoser eller en gaffel. Kok opp smør og melk, hell over potetene og pisk sammen til en luftig puré. Spe på med melk for å få en ønsket konsistens.

Server ovnsbakt kveite med glasert bacon, smørstekt kålrot, ovnsbakt sjalottløk og potetpuré.

Se andre lekre oppskrifter med kveite 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her