DAGENS RETT: Paprikagryte med poteter

Dagens rett Paprikagryte med poteter

(Bilde: Mariha-kitchen)

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi

Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.

Ungarerne er som sine naboer i det østlige Europa i overkant glad i sin paprika. Den skal kjennes, og med så milde ingredienser som poteter, løk og melk, trengs det er god dose.

Og slikt paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk. Den ungarske rosenpaprikaen finnes også i flere grader, men da må du nok oppsøke er spesialforretning. Paprikaen må slett ikke være fra Ungarn. Europas største paprikaprodusenter er Tyrkia og Spania, og derfra kommer pulver i flere styrker. Også røykt paprikapulver som er en god erstatter, helt eller delvis, om du vil lage en vegetarisk utgave av den ungarske klassikeren gulasj. 

Vi har fått et tips av Sandor Horvath om å erstatte bacon med chorizopølse som er tilnærmet lik pølsen kolbaz som ungarerne bruker. Han mener dessuten at en klype karve hører med og at sylteagurk er et «must» til sammen med hvitt landbrød. - Da har du den autentiske smaken av ungarsk potetgryte, skriver Sandor. 

Se våre andre oppskrifter med paprikapulver

Bestill  dagens rett som e-post

Paprikagryte med poteter

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

500 g
1 stk
50 g
stk

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i skiver på ca ½ cm tykkelse. Skjær baconskivene i terninger og fres disse lett i pannen. Rens løken, skjær den i ringer og surr disse et øyeblikk i baconfettet.

Smør en ildfast form. Legg i potetskiver, bacon og løk lagvis. Dryss litt salt mellom og legg potetskivene øverst.

Bland paprika i melken og hell blandingen opp i formen. Fordel smørklatter på toppen. La formen stå i ca 50 minutter ved 160 C. Det skulle være tilstrekkelig til at alt blir mørt.

Tips: Du kan godt droppe baconskivene hvis du ønsker en vegetarisk rett. For å få røyksmaken, kan du bruke røykt paprikapulver (spansk) i stedet for den ungarske paprikaen. 

Tips:
I stedet for bacon skal du bruke chorizopølse som er tilnærmet lik pølsen kalt kolbaz som ungarerne bruker. En klype karve hører med og sylteagurk er et «must» til sammen med hvitt landbrød. Slik får du den autentiske smaken av ungarsk potetgryte.

Her finner du mange flere oppskrifter på grønnsaksretter, poteter og salater

Her får du vært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

  Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Mariha-kitchen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen