Dagens rett

Elghakk

Elghakk er en super hverdagsmiddag

Elghakk er en super hverdagsmiddag

Grovkvernet elgkjøtt er basisen i denne lettlagete kjøttgryten.
Redaksjonen
12 Februar 2020 - 02:00

Er du så heldig å ha tilgang på elgslakt, er dette en veldig god løsning for kjøttet som vanligvis ville blitt til kjøttdeig. Hakk er noe mer grovkvernet enn kjøttdeig og gir dermed mer tyggemotstand. Men elgkjøttdeig er også helt greit å bruke. Det er gjerne det du finner i butikken.

Du kan selvsagt også bruke karbonadedeig av storfe. Et alternativ er reinskav eller lammeskav som du finner i frysedisken. 

Flere oppskrifter med skav finner du her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Elghakk

Elghakk

Fremgangsmåte

Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.

Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett gryten.

Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.

Server med flatbrød og rørte tyttebær. 

Tips: Stek kjøttet i omganger på høy varme og la det få en skikkelig stekeskorpe før du vender kjøttet. Dersom du har for mye i gryten eller pannen samtidig begynner kjøttet å koke i stedet for å stekes skikkelig.

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak, etter hvor i landet den kommer fra.

Du kan også lage den med vanlig kjøttdeig dersom du ikke får tak i elgkjøtt, eller kjøttdeig av annet vilt.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her