DAGENS RETT: Epleglasert laks med brokkoli og småpoteter

Dagens rett Epleglasert laks med brokkoli og småpoteter

Så enkelt lager du en sunn hverdagsrett med lett festsus

Det er ikke så mye som skal til for å løfte smaken på et stykke laks. Gode råvarer er stikkordet, og det er det flust av om dagen.

Hvorfor gjøre mer ut av hverdagsmiddagen når det ikke er nødvendig? Slik som nå når grønnsaksdiskene bugner av de lekreste norskdyrkede grønnsaker og frukt. 

Etter denne måten å tilberede laksen på vil dere garantert ikke ha noe annet. Hjemmelaget eplepure er både syrlig og frisk og bringer også inn litt sødme i retten. 

Slik lager du eplepure

Vi har mange andre oppskrifter med laks

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Epleglasert laks med brokkoli og småpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

stk

Fremgangsmåte

Dryss over litt salt på laksefileten som er delt i 4 og legg dem i en ildfast smurt form.
 
Smør eplepure over laksefiletene. Bak fisken ved 150 grader i 8-10 minutter. Trykk lett med fingeren for å kjenne om fisken er gjennomvarm. Det skal gi litt etter. Hold varm.
 
Del opp brokkolien i små buketter og kok dem i 2 minutter. Skyll i kald vann. Gjenta med småpotetene. De trenger noen minutter til (avhengig av størrelse), men skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Vend poteter og brokkoli i smør og kapers.  Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen