Hvorfor gjøre mer ut av hverdagsmiddagen når det ikke er nødvendig? Slik som nå når grønnsaksdiskene bugner av de lekreste norskdyrkede grønnsaker og frukt.
Etter denne måten å tilberede laksen på vil dere garantert ikke ha noe annet. Hjemmelaget eplepure er både syrlig og frisk og bringer også inn litt sødme i retten.
Vi har mange andre oppskrifter med laks
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Epleglasert laks med brokkoli og småpoteter
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
600
g
1
dl
1
stk
400
g
2
ss
stk
stk
Fremgangsmåte
Dryss over litt salt på laksefileten som er delt i 4 og legg dem i en ildfast smurt form.
Smør eplepure over laksefiletene. Bak fisken ved 150 grader i 8-10 minutter. Trykk lett med fingeren for å kjenne om fisken er gjennomvarm. Det skal gi litt etter. Hold varm.
Del opp brokkolien i små buketter og kok dem i 2 minutter. Skyll i kald vann. Gjenta med småpotetene. De trenger noen minutter til (avhengig av størrelse), men skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Vend poteter og brokkoli i smør og kapers. Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server.
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Bordelet Sidre Brut Tendre
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 138,10 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Schätzel Niersteiner Riesling Kabinett 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 296,20 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Lanson Black Label Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 489,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Reyneke Chenin Blanc 2019
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Rabl Riesling 2019
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget