Skrell og skjær løken i ringer og soppen i skiver. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin/olje til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Lag brun saus ved å smelte og brune smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over kjøttet og bland det godt.
Kok opp vann med godt med salt i, ca ½ ss pr liter vann. Kutt opp grønnsakene i buketter og ha dem i det kokende vannet. Kok opp og la det koke i ca 2 minutter.
Lag en god hjemmelaget potetmos og ha den på tallerknene. Legg over kjøttblandingen. Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.
Millionbiff er egentlig en dansk rett (millionbøf). Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris. Navnet kommer av at kjøttet under steking deles i mange små stykker.
Flere retter med kjøttdeig
Tips: Dersom du har det veldig travelt kan du bytte ut hjemmelaget potetmos og brun saus med ferdige produkter.
Spenstige potetretter finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev