DAGENS RETT: Pai med røykelaks

Dagens rett Pai med røykelaks

Har du røykelaks, får du en knakende god middagspai

Pai er helt genialt som middag på en mandag. Til denne oppskriften kan du nemlig bruke rester av røykelaks eller den du finner i nærbutikken.

Om du ikke kan vente på at paideigen må stå i kjøleskapet en time, kan du godt velge ferdig paideig fra butikken.

Vi har mange andre lekre paioppskrifter

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Pai med røkelaks

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig. Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.

Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.

Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.

Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Fyll:
Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til.

Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Hell eggestanden i paibunnen.

Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.

La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.

Tips: Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.

Flere deilige paier

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen