DAGENS RETT: Pai med røkelaks

Dagens rett Pai med røkelaks

Har du røykelaks, får du en knakende god middagspai

Pai er helt genialt som middag på en mandag. Til denne oppskriften kan du nemlig bruke rester av røykelaks eller gravlaks, Du kan også kjøpe en ferdig paideig så sparer du tid..

Om du ikke kan vente på at paideigen må stå i kjøleskapet en time, kan du godt velge ferdig paideig fra butikken.

Vi har mange andre lekre paioppskrifter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

 

Pai med røkelaks

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig. Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.

Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.

Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.

Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Fyll:
Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til.
 

Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Del brokkoli i bittesmå buketter og fordel over lakseskivene. Hell eggestanden i paibunnen.

Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.

La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.

Tips: 
Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.

Mange flere lekre paier finner du her

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen