Dagens rett

Ribbe hoi sin

Hvis du skal smake på ribba allerede nå, kan du prøve denne vrien

Hvis du skal smake på ribba allerede nå, kan du prøve denne vrien

Her får ribbemiddagen asiatisk touch. Det vil alle like.
Redaksjonen
08 Desember 2018 - 02:01

Svin er som skapt for det kinesiske kjøkkens intense smaker, som innebærer bruk av krydder vi vanligvis forbinder med jul. Denne vrien på ribbe smaker derfor litt jul. Og er ikke minst en fin måte å teste ribbeformen før selveste julaften. 

Se aller våre andre oppskrifter på ribbe

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kinesik ribbe hoi sin

Kinesik ribbe hoi sin

Fremgangsmåte

  1. Ribba:
  2. Kok opp alle inrediensene, unntatt korianderen, til marinaden til sukkeret er helt oppløst. Tilsett hakket koriander til slutt.
  3. Pensle ribba med marinaden noen timer i forveien, helst dagen før.
  4. Sett ovnen på 200 grader. Ha 2-3 dl vann i en langpanne og stek ribba i denne med svoren ned ca 1 time. Ha gjerne en tallerken under midten.
  5. Pensle ribba med marinaden igjen og snu ribba og legg den på rist.
  6. Sett rista over langpanna i ovnen og stek i ca 1 time til. Pensle underveis med marinaden. Sett evt. under grill de siste munttene for å få sprø svor. Sørg for at det alltid er litt vann i langpanna.
  7. Grønnsaker:
  8. Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.
  9. Stek løk og sjampinjong i en wokpanne til det er gyllent, tilsett de andre grønnsakene.
  10. Stek til aspargesen er så vidt mør.
  11. Tillsett kraften fra langpanna, og smak evt til med soyasaus, litt sesamolje og pepper/chili.
  12. Jevn med maisena om nødvendig.
  13. Bland grønnsakene med eggnudlene, og ha over hakket koriander og en neve cashewnøtter.

Server ribba i relativt tynne skiver med grønnsakene til.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Randi Sørli Røine

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her