Dagens rett

Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.
07 Mai 2025 - 23:00

Nesle høres mye hyggeligere ut enn brennesle, men det er akkurat det samme. Og dette forhatte ugresset er altså en viktig ingrediens i dagens middagsforslag. Som du kommer til å få mye «kred» for å lage. Både fordi retten er bærekraftig og fordi den smaker sabla godt. Og det selv om det ikke er så mye som en flis med kjøtt i.

Du kan også lage en lekker suppe med nesler

Når det er sagt, så er denne oppskriften veldig godt egnet for å bruke opp rester fra søndagsmiddagen - enten det var fisk eller kjøtt som stod på menyen. Den er også super å servere sammen med noen skiver røykelaks eller spekeskinke.

Rekker du ikke å plukke nesler i dag, kan du bruke både spinat og broccoli i denne saftige paien.

Og plukker du mye nesler (husk at det bare er de yngste skuddene som skal brukes), kan du fryse ned overskuddet og lage de lekreste bærekraftige retter på et senere tidspunkt.

I disse oppskriftene kan du erstatte spinaten med nesle

Pai med nesler og ost

Pai med nesler og ost

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en kjele, ha i litt salt og neslene. Forvell noen minutter. Hell over i et dørslag og skyll i kaldt vann. Klem ut mest mulig vann og legg på et tørkepapir. Finhakk neslene.
  2. Fres løk og hvitløk i olje til mykt. Tilsett urtene og neslene, fres lett og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland ost og fløte til en jevn masse. Pisk eggene og ha i osteblandingen.
  4. Kjevle 2-3 butterdeigplater til en bunn som dekker en paiform på 24-28 cm.
  5. Fordel nesle- og løkblandingen over paibunnen.
  6. Hell over egge- og osteblandingen.
  7. Kjevle de gjenværende butterdeigplantene til et lokk og legg over paien. Stikk hull i lokket med en gaffel.
  8. Stek i forvarmet ovn (220 grader) i 25 minutter til de lokkalet er pent gyllen. Server med salat og evt. brød.

Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her