Dagens rett

Baskisk lammestek

Har du en klunk Jägermeister, bruk den til lammesteken denne helgen
Foto: (haoliang)

Har du en klunk Jägermeister, bruk den til lammesteken denne helgen

Her er det skogsaktige toner og en gammel kjenning i form av en klunk Jägermeister som gir det lille ekstra. Resten går i kokken.
24 Oktober 2020 - 02:00

Har du ikke Jägermeister, kan du godt bruke en annen type urtelikør. Her er det de skogsaktige kryddertonene vi er på jakt etter, og det trengs bare en liten klunk for at det skal gi resultater. 

Vi byr på mange andre deilige retter med lammestek

Jons baskiske lammestek

Jons baskiske lammestek

Fremgangsmåte

  1. Ben ut steken (el. be slakteren gjøre det) og skjær bort alt overflødig fett.
  2. Kjør olje, pepper, rosmarin, timian, hvitløk, pinjekjerner, einebær og salt i en hurtigmikser til en puré.
  3. Smør denne puréen på svinefileten og legg fileten midt inne i lammesteken.
  4. Surr sammen steken med hyssing, og smør steken inn med sitronsaft og Jägermeister.
  5. Tilsett mer sitronsaft og/el. Jägermeister dersom det trengs for å dekke steken.
  6. Legg steken i en bolle og dekk til. Snu på steken av og til slik at alt blir jevnt marinert. Den kan fint stå over natten i kjøleskapet.
  7. Varm opp stekeovnen til 180 grader. Sett steken i ovnen og stek den i ca. 1 time per kilo kjøtt - bruke steketermometer -  til den har nådd en kjernetemperatur på 64 grader for rosa (76 grader er gjennomstekt). Bruk gjerne stekepose. Sjyen skal du bruke til sausen.
  8. La steken hvile i 15 min. før den skjæres opp i tynne skiver.
  9. Kok ut langpannen (el. bruk kraften fra stekeposen) og bruk den som sjy el. bruk den i sausen.
 Server med poteter, soppstuing og kokte grønnsaker. Bruk gjerne mintgelé til.

Sendt inn av Jon

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her