DAGENS RETT: Baskisk lammestek

Dagens rett Baskisk lammestek

(haoliang)

Har du en klunk Jägermeister, bruk den til lammesteken denne helgen

Her er det skogsaktige toner og en gammel kjenning i form av en klunk Jägermeister som gir det lille ekstra. Resten går i kokken.

Har du ikke Jägermeister, kan du godt bruke en annen type urtelikør. Her er det de skogsaktige kryddertonene vi er på jakt etter, og det trengs bare en liten klunk for at det skal gi resultater. 

Se våre andre oppskrifter på lammestek 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Jons baskiske lammestek

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

Marinade til fyllet:
1 ss
pinjekjerner
Marinade:

Fremgangsmåte

Ben ut steken (el. be slakteren gjøre det) og skjær bort alt overflødig fett.
 
Kjør olje, pepper, rosmarin, timian, hvitløk, pinjekjerner, einebær og salt i en hurtigmikser til en puré.
 
Smør denne puréen på svinefileten og legg fileten midt inne i lammesteken.
 
Surr sammen steken med hyssing, og smør steken inn med sitronsaft og Jägermeister.
 
Tilsett mer sitronsaft og/el. Jägermeister dersom det trengs for å dekke steken.
 
Legg steken i en bolle og dekk til. Snu på steken av og til slik at alt blir jevnt marinert. Den kan fint stå over natten i kjøleskapet.
 
Varm opp stekeovnen til 180 grader. Sett steken i ovnen og stek den i ca. 1 time per kilo kjøtt - bruke steketermometer -  til den har nådd en kjernetemperatur på 64 grader for rosa (76 grader er gjennomstekt). Bruk gjerne stekepose. Sjyen skal du bruke til sausen.
 
La steken hvile i 15 min. før den skjæres opp i tynne skiver.
 
Kok ut langpannen (el. bruk kraften fra stekeposen) og bruk den som sjy el. bruk den i sausen.
 
Server med poteter, soppstuing og kokte grønnsaker. Bruk gjerne mintgelé til.
 
 

Sendt inn av

Foto: haoliang

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen