Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett

Klippfisk i kremsaus

Klippfisk er som skapt for påskemenyen - denne vrien har du neppe prøvd før
Foto: (Karisssa)

Klippfisk er som skapt for påskemenyen - denne vrien har du neppe prøvd før

Og klippfisk er så uendelig mye mer enn retten som vi kaller bacalao. Her kommer den med fløte som bidrar til å mildne smaken.
Aase E. Jacobsen
02 April 2021 - 02:01

Noen mener klippfisk smaker veldig intenst og ja, det ligger jo i konseptet siden det er snakk om saltet og modnet fisk. Men det er samtidig en av våre aller mest ettertraktete råvarer som heldigvis er mye lettere å få tak i over hele landet nå enn før.  Til og med i utvannet form som jo gjør råvaren enda mer tilgjengelig for flere. 

Til denne retten trenger du heller ikke de mest eksklusive stykningsdelene, altså ryggstykket, men heller ikke de tynneste som kan bli i salteste laget med denne tilberedningen. 

Se alt du kan lage med klippfisk

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Klippfisk i kremsaus

Klippfisk i kremsaus

Fremgangsmåte

Legg utvannet klippfisk i en kjele med kaldt vann og kok langsomt opp, la fisken trekke i 15-20 minutter til den er ferdig. Ta fisken opp og la den renne av på kjøkkenpapir.

Ta vare på 2,5 dl av fiskekraften. Hvis den er veldig salt, må den spes litt med vann. 

Rens fisken og skjær den i fine biter, vend den i en blanding av mel, salt og pepper. Stek fisken lett på begge sider i olje. Legg fisken over i en ildfast form, fres grovhakket løk og tomater kutyet i båter i resten av oljen og fordel den over fisken. Dryss godt med finhakket persille over.

Skjær potetene i skiver og dekk formen med potetene, bland fiskekraft og fløte og hell væsken over. Pensle potetene med smør, sett formen i ovnen ved 175 gr. C og la den stå i ca. 30 minutter.

Server med salat og godt brød. 

Tips:
1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer 500 gram ubehandlet. Vann gjerne ut i 3 døgn, men 2 døgn holder for denne retten siden  

Se alt du kan lage med klippfisk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De røde vinene slåss om oppmerksomheten
+
Tester
Nyheter vin spesialpol april 2021

De røde vinene slåss om oppmerksomheten

At tysk pinot noir er i verdensklasse, får du bevisene på her. Noen riktig strålende rieslinger finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Irish for den som ikke liker whisky
Ukens drink
Galliano Hot Shot

Irish for den som ikke liker whisky

En vaniljeduftende likør gjør denne kaffedrinken ekstra innsmigrende. Vil du ha ekstra trøkk, velger du espresso i stedet for vanlig kaffe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lett får du suksess
Ukens kake
Enkel suksessterte

Så lett får du suksess

En sprø og veldig lettlaget utgave av denne kakefavoritten for mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas
Godbiter i pollisten

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas

Vi snakker om tradisjonelle greske vinstiler med en tvist som gjør at de virkelig står ut og gir mersmak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her