DAGENS RETT: Klippfisk i kremsaus

Dagens rett Klippfisk i kremsaus

(Karisssa)

Klippfisk er som skapt for påskemenyen - denne vrien har du neppe prøvd før

Og klippfisk er så uendelig mye mer enn retten som vi kaller bacalao. Her kommer den med fløte som bidrar til å mildne smaken.

Noen mener klippfisk smaker veldig intenst og ja, det ligger jo i konseptet siden det er snakk om saltet og modnet fisk. Men det er samtidig en av våre aller mest ettertraktete råvarer som heldigvis er mye lettere å få tak i over hele landet nå enn før.  Til og med i utvannet form som jo gjør råvaren enda mer tilgjengelig for flere. 

Til denne retten trenger du heller ikke de mest eksklusive stykningsdelene, altså ryggstykket, men heller ikke de tynneste som kan bli i salteste laget med denne tilberedningen. 

Se alt du kan lage med klippfisk

Skaff deg dagens rett som e-post 

Klippfisk i kremsaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 stk
2.5 stk

Fremgangsmåte

Legg utvannet klippfisk i en kjele med kaldt vann og kok langsomt opp, la fisken trekke i 15-20 minutter til den er ferdig. Ta fisken opp og la den renne av på kjøkkenpapir.

Ta vare på 2,5 dl av fiskekraften. Hvis den er veldig salt, må den spes litt med vann. 

Rens fisken og skjær den i fine biter, vend den i en blanding av mel, salt og pepper. Stek fisken lett på begge sider i olje. Legg fisken over i en ildfast form, fres grovhakket løk og tomater kutyet i båter i resten av oljen og fordel den over fisken. Dryss godt med finhakket persille over.

Skjær potetene i skiver og dekk formen med potetene, bland fiskekraft og fløte og hell væsken over. Pensle potetene med smør, sett formen i ovnen ved 175 gr. C og la den stå i ca. 30 minutter.

Server med salat og godt brød. 

Tips:
1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer 500 gram ubehandlet. Vann gjerne ut i 3 døgn, men 2 døgn holder for denne retten siden  

Se alt du kan lage med klippfisk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Karisssa

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen