Dagens rett

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Her får du svaret på hvorfor kveite er en av våre aller mest luksuriøse fiskesorter
Foto: (Jim Hensley)

Her får du svaret på hvorfor kveite er en av våre aller mest luksuriøse fiskesorter

For få andre fiskeslag klarer å skinne tilsvarende med så enkle grep.
Aase E. Jacobsen
14 November 2020 - 01:00

Nå er riktignok hasselbackpoteter en klassiker som alltid vekker matglede, og smørsausen med kapers likeså. Best av alt er at dette er en rett som er veldig lett å få til, og den er veldig god å integrere i en større meny. Da halverer du bare porsjonene. 

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.  
  2. Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker.  Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.  Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.  
  3. Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.  
  4. Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.  Dra skinnet forsiktig av ved servering.
  5. Hasselbackpoteter:
    Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.  Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.
  6. Smelt smør og pensle potetene.  Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter. Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.
  7. Kaperssmørsaus:
    Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok til det halve.  Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.  
  8. Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.  
  9. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.  Ha kapers i sausen rett før servering. 

Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og aspargesbønner.

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her