Sett stekeovnen på 180 °C. Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker. Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene. Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper. Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket. Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C. Dra skinnet forsiktig av ved servering.
Hasselbackpoteter:
Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom. Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Smelt smør og pensle potetene. Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter. Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.
Kaperssmørsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok til det halve. Hell i kremfløte og kok til det halve igjen. Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha kapers i sausen rett før servering. Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og aspargesbønner.
Se alt det andre du kan lage av kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev