Dagens rett

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Her får du svaret på hvorfor kveite er en av våre aller mest luksuriøse fiskesorter
Foto: (Jim Hensley)

Her får du svaret på hvorfor kveite er en av våre aller mest luksuriøse fiskesorter

For få andre fiskeslag klarer å skinne tilsvarende med så enkle grep.
Aase E. Jacobsen
14 November 2020 - 01:00

Nå er riktignok hasselbackpoteter en klassiker som alltid vekker matglede, og smørsausen med kapers likeså. Best av alt er at dette er en rett som er veldig lett å få til, og den er veldig god å integrere i en større meny. Da halverer du bare porsjonene. 

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.  
  2. Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker.  Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.  Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.  
  3. Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.  
  4. Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.  Dra skinnet forsiktig av ved servering.
  5. Hasselbackpoteter:
    Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.  Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.
  6. Smelt smør og pensle potetene.  Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter. Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.
  7. Kaperssmørsaus:
    Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok til det halve.  Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.  
  8. Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.  
  9. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.  Ha kapers i sausen rett før servering. 

Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og aspargesbønner.

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her