DAGENS RETT: Kylling i grønn saus som i Mexico

Dagens rett Kylling i grønn saus som i Mexico

(yyyahuuu)

By på en kyllinggryte med mild smak av Mexico

Mole verde som denne grønne sausen heter i Mexico får grønnfargen fra umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper - jalapeno. Men den er ikke sterk, bare veldig god.

Den originale mole verde lages med gresskarkjerner og chili. Men det finnes utallige varianter. Her har den grønne sausen fått ekstra drahjelp av mandler, men de er slett ikke nødvendige. Ofte lages den bare med tomatillo, jalapeno, koriander og hvitløk. Og andre ganger tilsettes rester av brød elle tortilla som jevning. Det du har for hånden med andre ord. Men chili må med, dog ikke av den sterke typen. 

Du kan også øke grønnfargen ved å ha frisk koriander i sausen, men da etter at den er ferdig kokt.  

Se våre andre oppskrifter fra Mexico

Skaff deg dagens rett som e-post 

Kylling i grønn saus med mandler som i Mexico

Fremgangsmåte

Ha kyllingbitene i en gryte eller vid kjele. Hell i kraften, kok opp, sett på lokk og kok i ca 45 minutter, til kjøttet er mørt. Sil kraften opp i et måleglass og sett til side.

Ha løk, hvitløk, koriander, jalapeno, chili, tomatillo med saften fra boksen og mandler i en hurtigmikser. Kjør til det er en grov mos.

Varm oljen i en stekepanne, ha i mandelblandingen og kok på svak varme i 3-4 minutter. Rør i massen med en treskje. Ha det i gryten sammen med kyllingen.

Mål opp 5 dl kraft, tilsett vann om nødvendig. Ha den i gryten med det andre. Bland lett og la det småkoke til smaken er jevn og kyllingbitene varme. Smak til med salt.

Tips:
Du kan kjøre frisk koriander sammen med litt av sausen for friskere grønnfarge og så helle tilbake i gryta og røre om, men da må den ikke koke etterpå

Serveres straks med et raust dryss av koriander og med ris ved siden av.

Har du lyst til å lage en annen kyllinggryte finner du mange forslag her

Og her finner du mange forslag til hva du kan gjøre med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: yyyahuuu

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen