DAGENS RETT: Lag en ekstra smaksrik vri på torskemiddagen - Aperitif.no
Dagens rett

Stekt torskefilet med chorizo og grønnsaker

Lag en ekstra smaksrik vri på torskemiddagen

Lag en ekstra smaksrik vri på torskemiddagen

Denne retten gjør deg glad på mange måter. Her får du vite hvorfor.
Aase E. Jacobsen
06 Mars 2021 - 01:00

For det første smaker torsk aldeles fantastisk i disse dager. Den er lett å få tak i og lett å tilberede. Flere grunner til å bli glad denne tirsdagen er at kombinasjonen av chorizo, søtpotet og grønnsaker er helt genial til torsk. 

Trenger du flere grunner? Da må det i så fall være å unne seg et godt glass av en av de anbefalte drikkevarene til. 

Se alt det andre du kan lage av denne råvaren

 Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt torskefilet med chorizo og grønnsaker

Stekt torskefilet med chorizo og grønnsaker

Fremgangsmåte

Torsk:
Sett stekeovnen på 80 °C. Skrap fiskeskinnet godt og skjær torsken i porsjonsstykker.

Lag et par snitt i skinnet på hvert stykke. Bland sukker og salt, og ha over fisken.

La fisken ligge i ca. 30 minutter. Skyll fisken og tørk den godt.

Brun fisken raskt i varm stekepanne med fett i 1-2 minutter på hver side og legg på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp.

Stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 52 °C, det tar ca. 30 minutter.

Potetpuré:
Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og kjør med en stavmikser til puré. Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper. 

Grønnsaker:
Skjær gulrot, pastinakk, kålrot og chorizo i terninger. Skjær rødløk og purre i strimler.

Gi gulrot, pastinakk og kålrot et raskt oppkok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.

Surr chorizo i smør i 1 minutt, og tilsett rotgrønnsakene, rødløk og purre.

Stek til grønnsakene er blitt varme, ca. 4 minutter.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du serverer kyllingfileten som en kyllingsalat med avocado, jordbær og en frisk myntedressing, blir sommerstemningen stor
Dagens rett
Sommerlig kyllingsalat med avocado, jordbær og myntedressing

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.
Ukens kake
Charlotte royale

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.

Det som tar lengst tid er å vente på at geleen stivner, så lettlaget er denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen

Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når du serverer kyllingfileten som en kyllingsalat med avocado, jordbær og en frisk myntedressing, blir sommerstemningen stor
Dagens rett
Sommerlig kyllingsalat med avocado, jordbær og myntedressing

Forsiden akkurat nå - 2

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.
Ukens kake
Charlotte royale

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.

Det som tar lengst tid er å vente på at geleen stivner, så lettlaget er denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her