Svinekoteletter har ikke det beste ryktet. Årsaken er at kjøttet er så magert, at det tørker raskt under varmebehandlingen. For å være sikker på at så ikke skjer, kan du velge nakkekoteletter siden de har bedre fettmarmorering.
Svinekotelett med salsa og pestopoteter
![Svinekotelett med salsa og pestopoteter Pesto og salsa setter fart på koteletter og poteter](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2023/3/13/870889ee83160d548a8438da6404618e/jpg/aperitif/article_details_medium/iStock-815624502.jpg)
Pesto og salsa setter fart på koteletter og poteter
Svinekotelett med salsa og pestopoteter
![Svinekotelett med salsa og pestopoteter](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2023/3/13/870889ee83160d548a8438da6404618e/jpg/aperitif/news_recipe_large/iStock-815624502.jpg)
Fremgangsmåte
-
Salsa: Ha ingrediensene i en blender og kjør til mos. Tilsett mer olje om den er for fast. Smak til med salt og pepper.
-
Tips: Om du bruker soltørkede tomater som ikke har vært i olje, legg dem i kokende vann i 10 minutter, for å bløtes. Bruk bløtevannet til å spe med.
-
Pestopoteter: Skjær potetene i skiver, del dem i to eller behold dem hele om de er små.
-
Pensle med pesto, dryss og paprikapulver og salt og pepper.
-
På grillen: ha potetene i en alu-form og stek dem gjennom. I ovn eller panne: Ha potetene i en ildfast form eller stekepanne og stek gjennom.
-
Svinekoteletter: Smør pesto på svinekotelettene og grill eller stek dem i pannen med litt olje, på begge sider. Dryss over salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG