DAGENS RETT: Har du alt i en gryte, så lager middagen seg selv
Dagens rett

Har du alt i en gryte, så lager middagen seg selv

Enten du er på hytta eller hjemme, er det praktisk å tilberede hele middagen i en gryte.

Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du gjøre det du skal bruke påsken til, nemlig å nyte en bok, solveggen, gå en tur, på beina eller ski, eller kanskje har du funnet fram sykkelen. 

Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den. 

De beste oppskriftene med lam

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Høstens beste lammegryte

Fremgangsmåte

Brun kjøttet i olje over høy varme, gjerne i en stor jernkjele som du så kan bruke til å lage hele retten.

Brun litt ad gangen slik at kjøttet får fin stekeskorpe og ikke begynner å koke. Ta ut kjøttet etterhvert og legg til side.

Hakk løken og la den surre med den siste ladningen av kjøttet de siste minuttene til den er blank. Ha i hakket hvitløk det siste minuttet.

Ha resten av kjøttet i kjelen og tilsett tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

Når gryta er ferdig drysser du over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

De beste oppskrifter med lam finner du her

Les om verdens beste lam

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen