Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du gjøre det du skal bruke påsken til, nemlig å nyte en bok, solveggen, gå en tur, på beina eller ski, eller kanskje har du funnet fram sykkelen.
Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Høstens beste lammegryte
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Brun kjøttet i olje over høy varme, gjerne i en stor jernkjele som du så kan bruke til å lage hele retten.
Brun litt ad gangen slik at kjøttet får fin stekeskorpe og ikke begynner å koke. Ta ut kjøttet etterhvert og legg til side.
Hakk løken og la den surre med den siste ladningen av kjøttet de siste minuttene til den er blank. Ha i hakket hvitløk det siste minuttet.
Ha resten av kjøttet i kjelen og tilsett tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.
Når gryta er ferdig drysser du over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.
Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.
De beste oppskrifter med lam finner du her
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Veslemøy Vråskar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Kinn Påskeøl 2017
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Viña Alberdi Reserva 2011
Spania
Volum: 0.750 Pris: 180,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Kinn Gamleguten Lys staut
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
91 Poeng
Matassa Rouge 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget
Foto: Matprat.no