Dagens rett

Lam og auberginer - enkel moussaka

Med dette til middag drømmer du deg tilbake til sommerferier som har vært - og som trolig ikke blir noe av i år

Med dette til middag drømmer du deg tilbake til sommerferier som har vært - og som trolig ikke blir noe av i år

Men smaken av Hellas og resten av Middelhavet kan vi gjenskape daglig på eget kjøkken. Denne retten vil du elske.
Aase E. Jacobsen
17 April 2020 - 02:00

Moussaka er selve nasjonalretten i Hellas, i hvert fall er det en av de mest populære valgene for mange hellasfarere. Det finnes utallige oppskrifter på kombinasjonen av auberginer og lammekjøtt, som alle påberoper seg  være den mest autentiske. Denne vrien smaker bare godt og er lett å lage, selv om den trenger halvannen time i ovnen. Det gir deg veldig god tid til å bli sulten.

Se våre andre oppskrifter på moussaka 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Lam og auberginer - enkel moussaka

Lam og auberginer - enkel moussaka

Fremgangsmåte

Skjær auberginene i 1/2 cm's skiver. Vend dem i olje. Hell oljen i en panne og stek løken gylden. Tilsett karbonaden, hvitløk, brødet (klem ut melken først), egg, persille, parmesan og krydder. Bland alt godt.

Fordel auberginskivene i bunnen og langs kanten av en ildfast form. Hell over halvparten av kjøttdeigen og legg resten av auberginskivene oppå. Dernest resten av kjøttet. Tilslutt dekkes alt med et lag auberginskiver. Dekk med folie. Stek i vannbad i ovnen ved 180 grader i 1 1/2 time.

Serveres lun med tomatsaus  - eller en rask vri laget av knuste tomater kokt opp med litt olivenolje, knust hvitløk og frisk hakket basilikum.

Tips: Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke karbonade av storfe.

Se våre andre oppskrifter på moussaka 

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her