Andebryst er noe av det beste på kjøttfronten. Denne oppskriften kommer du garantert til å prøve flere ganger. Den er både smaksrik og enkel å lage og egner seg også som del av en større festmeny. Kanskje noe å tenke på til nyttårsmenyen?
Flotte oppskrifter og gode tips for and
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott
Fremgangsmåte
Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.
Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.
Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.
Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.
Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .
Ha i den finsnittede nepen og rødløken og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.
Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-