Andebryst med stekte poteter og søtpotetpuré

Antall porsjoner
Tilberedning
1 timeIngredienser
- 800 g
- 800 g
- 300 g
- 2 ss
- 3 dl
- 3 l
- 4 stk
Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 grader i ca 30 min.
- Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til puré med en mikser. Smak til med salt og pepper.
- Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Kumquaten finhakkes og has i sausen umiddelbart før servering.
Tips:
Får du ikke tak i nypoteter, kan du også benyttet mandelpoteter eller gourmetpoteter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Andelevercarpaccio med mangosalsa, brioche, fikentempura og red rhubarbsalat

Mangosalsa:
Fikentempura:
Tempuramix:
Dypp fikenene i tempuramixen og frityrstek.
Fremgangsmåte
Romtemperer andeleveren slik at den blir lettere medgjørlig. Ta forsiktig ut senene som ligger i midten og litt utover sidene. Mariner så leveren i portvin og cognac, et lett dryss med maldonsalt og kvernet svart pepper. La stå natten over. Dagen derpå rulles den stramt inn i plastfolie. Kok opp vann . Legg ruladen i vannet og la den avkjøles i vannet til fast og fin konsistens.
Bland sammen ingrediensene til mangosalsaen.
Tempuramix:
Brioche:
Anretning:
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 419.90 kr Bestillingsutvalg
Andebryst med plomme-pasjonsfruktsaus

Antall porsjoner
Tilberedning
40 minutterIngredienser
- 1 stk
- 10 stk
- 1 dl
- 1 dl
- 2 stk
- 2 stk
- 1 ss
- 2 ss
Fremgangsmåte
- Legg poteter i en ildfast form og dekk de helt med havsalt. Sett formen i ovn på 200 grader i 25-35 min.
- Lag rutemønster i fettsiden på andebrystet. Gni det godt inn med salt og pepper. Legg brystet med fettet ned i en panne og sett på varm plate.
- Stek på middels varme til fettet er sprøtt og gyllent. Legg over i ildfast form og stek videre 5 min i ovn på 180 grader. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
- Smelt sukker til karamell. Tilsett rødvinseddik og kok inn til halvparten.
- Ha i plommer og frø fra pasjonsfrukt. Kok til sirupskonsistens. Rør inn 1 ss av andefettet i sausen rett før servering. Smak til med litt salt.
- Skrap vekk salt av potetene. Vend dem i sennep før de serveres. Pynt med frisk salat.
Servér med en rotpuré ved siden av av. F eks persillerotpuré smakt til med litt smør og vaniljefrø.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.90 kr Bestillingsutvalget97 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 698.80 kr Bestillingsutvalget94 POENG
-
93 POENG
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 285.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 249.20 kr Uten utvalg88 POENG
Røykt andebryst, salat med fèvebønner og haricots verts solbærvinaigrette

Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- Andebryst
- 2 stk
- 4 ss
- 1 ts
- Salat
- 100 g
- 100 g
- Solbærvinagrette
- 100 g
- 100 g
- 40 g
- 0.5 dl
Fremgangsmåte
Gi bærene et oppkok med vann. Sil og kok inn til sirup med sukker. Spe deretter solbærsirupen med olje (skal sprekke litt)
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Asiatisk andebryst

Antall porsjoner
Tilberedning
40 minutterIngredienser
- 800 g
- 2 stk
- 1 stk
- 1 ss
- 2 ss
- 1 ss
- 3 l
- 0.5 dl
- 0.5 dl
- 1 stk
Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne.
- Etterstek i ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Tilbehør: Skjær squashen i biter (gjerne i fasong hvis du vil gjøre det ekstra fint).
- Kok squash, eddik, smør og sukker i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
- Bland kraft, soyasaus og limesaft og kok sakte inn til du har 4-5 dl ferdig saus.
- Serveres med ris eller potetmos.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

Antall porsjoner
Tilberedning
1 timeIngredienser
- 150 g
- Søtpotetmos
- 2 stk
- 15 stk
- 1 stk
- 4 ss
- 1 ts
- 0.5 ts
- Rødløkskompott
- 2 stk
- 1 stk
- 2 ss
- 0.5 dl
- 0.5 ts
- 1 stk
- 200 g
Fremgangsmåte
- Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.
- Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.
- Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.
- Søtpotetmos:
- Skrell søtpoteter og mandelpoteter. Del de opp i like store biter og ha de i en kasserolle, dekk med usaltet vann og kok dem møre, sammen med vaniljestangen som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene.
- Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.
- Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .
- Rødløkskompott:
- La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen.
- Ha den finsnittede nepen i rødløksblandingen og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.
- Grønnsaker: Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG