Dagens rett

Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Foto: (from_my_point_of_view)

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse
05 April 2021 - 00:01

Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sin bruk av varme og aromatiske kryddere. Den berømte krydderblandingen "ras el hanout" spiller samme rolle i det nordafrikanske kjøkkenet som garam masala gjør i det indiske kjøkkenet, og er brukt i denne oppskriften. Krydderblandingen varierer fra hjem til hjem, og har du ikke en blanding for hånden, kan du også bruke vår veldig forenklete oppskrift på blandingen, for å få frem noen av de essensielle smakene. 

Ras el hanout inneholder noen krydder vi kanskje helst forbinder med søte retter, men de passer helt utmerket til det delikate lammekjøttet. Kombinert med friske urter, granateple og syrlig sitron vil de absolutt ikke smake søtt, men vil forvandle restene av påskelammet til en aldeles nydelig festmiddag. En fin måte å avslutte påsken på med andre ord.

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Marokkansk lam med tabbouleh

Marokkansk lam med tabbouleh

Fremgangsmåte

Riv den ferdigstekte lammesteken i små biter ved hjelp av to gafler. 
Varm lammesjyen eller den ferdige lammesausen. Tilsett 1 spiseskje ras el hanout, eller tilsvarende krydder. Smak til med salt og pepper. Varm lammesteken i sausen. Mangler det væske kan du tilføre litt vann.

Tips:
Hvis du ikke har ferdig ras el hanout lager du det av koriander, spissskummen, paprikapulver, kanel, ingefær.

Kok opp 4 dl vann og løs opp en kyllingbuljongterning i væsken. Riv skallet av sitronen og press saften ut. Bland med couscousen og hell det kokende vannet over. Dekk til couscousen med en tallerken og la stå i 5 minutter. Rør med en gaffel for å gjøre couscousen luftig. 

Server couscous og lam med granateple, mynte og persille. 

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her