Dagens rett

Minipai med kveite, laks og rød pesto

Disse munnfullene holder gjestene i gang
Foto: (Astrid Hals)

Disse munnfullene holder gjestene i gang

Venteboller fungerer på voksne også , spesielt når de er så smaksrike som disse og ikke minst om de får følge av noe godt og friskt i glasset.
Aase E. Jacobsen
24 November 2018 - 14:01

Gjestene skal vente på maten og ikke omvendt, men noen ganger kan det bli for lenge å vente. Eller så er det så hyggelig å mingle med velkomstdrinken at det er dumt å bryte av for å sette seg til bords. Da er ventebolle tingen, eller amuse bouche som det mye finere heter på fransk. Noe som skal pirre smaksløkene og appetitten. 

Disse små paiene er utmerket og du kan lage dem så små du vil - med eller uten former. 

Se våre andre oppskrifter på fingermat 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Minipai med kveite, laks og rød pesto

Minipai med  kveite, laks og rød pesto

Fremgangsmåte

Kjevle butterdeigen ut til ca halv tykkelse. Del opp i ønsket størrelse på paiene. Bruk gjerne et glass for å trykke rundinger som er litt større enn porsjonsformene, Lag 8 minipaier.

Eller du kan legge minipaiene rett på et bakepapirkledd stekebrett.

Smør på med rød pesto. Pesto kjøper du ferdig på glass, eller lager selv som i oppskriften under.

Slik lager du rød pesto

Skjær fisken i strimler og fordel på minipaiene.

Del cherrytomat i fire. Finhakk rødløk og del oliven i to. Ha på grønnsaker og revet ost til slutt.

Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.

I mellomtiden lager du en topping til paiene ved å blande strimler av røykt laks, ruccula, rømme og balsamicoeddik. Smak til med nykvernet sort pepper.

Tips:
Har du ikke balsamicoeddik, kan du bruke annen eddik, sitron eller lime.

Tips:
Du kan gjerne servere paiene som de er uten toppingen.

Mange flere deilige småretter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her