Dagens rett

Grillpakker med hjerteskjell, bacon og tomat

Overrask med noe annet fra grillen

Overrask med noe annet fra grillen

Å grille skjell er morsommere enn å tilberede dem på ovnen. Denne oppskriften kan du også ta med deg i fjæresteinene.
Redaksjonen
03 August 2019 - 02:05

Skjell er fantastisk å servere når du skal ha noe enkelt og raskt.

Denne oppskriften kan du selvfølgelig bruke med blåskjell også, men det som er så flott med hjerteskjellene er at de ikke trenger noe særlig rensing før de skal benyttes.

Kjøper du hjerteskjell eller blåskjell i butikken og sjekker plukkedato, er du helt sikker på at de er friske.

Plukker du skjell selv, bør du sjekke blåskjellvarselet på Matportalen eller ringe Blåskjelltelefonen på 820 33 333.

Lekre retter med skjell

Bestill  dagens rett som e-post

Grillpakker med hjerteskjell, bacon og tomat

Grillpakker med hjerteskjell, bacon og tomat

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne og stek bacon til den begynner å få farge, 4-5 minutter. Ha i paprika, hvitløk og chiliflak. La det surre til paprikaen begynner å bli myk, ca. 3 minutter.

Tilsett vin og kok opp. Rør inn persillen og sett til side. Avkjøl helt og ha alt i en lufttett boks hvis du skal lage dette ute i det fri.

Legg 2 kvadrater, ca. 30x30 cm, med tykk aluminiumsfolie på kjøkkenbenken. Legg et like stort ark med bakepapir på hver. Bøy kantene litt opp så de blir som små boller.

Fordel hjerteskjell og baconblandingen i midten av arkene. Pass på å fordel all kraften også.

Legg noen tomater på hver haug med skjell og brett hjørnene og sidene over skjellene, sånn at du får tette pakker med åpningen godt klemt sammen på toppen.

Legg pakkene på en varm grill og hør etter når kraften begynner å koke etter 2-3 minutter. La de småkoke i fire minutter til.

Sjekk at skjellene har åpnet seg. Server med et dryss gressløk og godt brød til.

Lekre retter med skalldyr

Tips: Her må du gjøre litt av jobben på komfyren først, men dette er grei turmat når alt er pakket.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her