Pasta boscaiola er en klassisk Italiensk pastarett som dessverre har gått de fleste hus forbi. Men det er ikke for sent å gjøre noe med. Den passer tvert om perfekt i vårt kosthold. Retten som oversettes med "Tømmerhuggerens pasta", kan med ett blikk på ingrediensene forklare oss hvorfor. Med sopp, bacon, tomat og et snev av fløte, vil denne jordlige og røykfylte pastaretten øyeblikkelig transportere deg til leirbål og hyttekos.
Pasta boscaiola lages i Italia forskjellig fra region i region. Den inneholder alltid skogsopp, men noen bruker bacon og andre fersk pølse. Noen bruker tomatsaus og andre fløtesaus, eller som her en kombinasjon av de to. Uansett hva du velger kan vi love deg at Pasta boscaiola vil falle i smak.
For nå som sommeren er på hell, erstattes den av en av de aller viktigste sesongene for oss matelskere. Soppsesongen står for dør, og det er tid for å la denne magiske ingrediensen inntre kjøkkenet og magene våre igjen. Og hvilken bedre velkomst til soppens inntog kan du tenke deg enn Tømmerhuggerens pasta?
Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Pasta boscaiola
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok pastaen til den nesten er ferdig (les pakkens anvisning) i godt saltet vann. Mens pastaen koker, steker du bacon i en kald, tørr panne på middels varme, til det er gyllent. Ta så baconet ut av pannen og la det renne av seg på et kjøkkenpapir.
Skru opp varmen, og stek soppen i baconfettet med litt salt til væsken fra soppen er godt redusert, ca 5 minutter. Tilsett så sjalottløk og stek i 2 minutter til. Tilsett hvitløk og tomater og stek i ytterligere 2 minutter. Hell hvitvin over og la redusere, ca 5 minutter. Tilsett kremfløte og baconet. Smak til med salt, pepper og parmesan. Ha pastaen oppi sausen og rør godt og la koke sammen i 1 minutt.
Server straks med friske urter og revet parmesan.
Alt du trenger å vite om pasta
Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: Luiz Henrique Mendes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Boon Mariage Perfeit Geuze 2016
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 66,60 Basisutvalget -
88 Poeng
Hugel Classic Pinot Gris 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 225,50 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Tilquin Oude Gueuze À l?ancienne 2016
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 144,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Riva Leone Barbaresco 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 216,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Bussia Soprana Langhe Nebbiolo
Italia
Volum: 1.500 Pris: 595,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Fram Pinotage 2016
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 260,00 Bestillingsutvalget