DAGENS RETT: Pasta boscaiola

Dagens rett Pasta boscaiola

(Luiz Henrique Mendes)

Gjør som italienerne - bruk selvplukket sopp til "tømmerhuggerens pasta"

Jordlig og aromatisk skogsopp møter røkt bacon og silkemyk pasta i denne nydelige oppskriften. Som selvsagt også kan lages med sopp fra butikken.

Pasta boscaiola er en klassisk Italiensk pastarett som dessverre har gått de fleste hus forbi. Men det er ikke for sent å gjøre noe med. Den passer tvert om perfekt i vårt kosthold. Retten som oversettes med "Tømmerhuggerens pasta", kan med ett blikk på ingrediensene forklare oss hvorfor. Med sopp, bacon, tomat og et snev av fløte, vil denne jordlige og røykfylte pastaretten øyeblikkelig transportere deg til leirbål og hyttekos.

Pasta boscaiola lages i Italia forskjellig fra region i region. Den inneholder alltid skogsopp, men noen bruker bacon og andre fersk pølse. Noen bruker tomatsaus og andre fløtesaus, eller som her en kombinasjon av de to. Uansett hva du velger kan vi love deg at Pasta boscaiola vil falle i smak.

For nå som sommeren er på hell, erstattes den av en av de aller viktigste sesongene for oss matelskere. Soppsesongen står for dør, og det er tid for å la denne magiske ingrediensen inntre kjøkkenet og magene våre igjen. Og hvilken bedre velkomst til soppens inntog kan du tenke deg enn Tømmerhuggerens pasta?

Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Pasta boscaiola

Fremgangsmåte

Kok pastaen til den nesten er ferdig (les pakkens anvisning) i godt saltet vann. Mens pastaen koker, steker du bacon i en kald, tørr panne på middels varme, til det er gyllent. Ta så baconet ut av pannen og la det renne av seg på et kjøkkenpapir.

Skru opp varmen, og stek soppen i baconfettet med litt salt til væsken fra soppen er godt redusert, ca 5 minutter. Tilsett så sjalottløk og stek i 2 minutter til. Tilsett hvitløk og tomater og stek i ytterligere 2 minutter. Hell hvitvin over og la redusere, ca 5 minutter. Tilsett kremfløte og baconet. Smak til med salt, pepper og parmesan. Ha pastaen oppi sausen og rør godt og la koke sammen i 1 minutt.

Server straks med friske urter og revet parmesan. 

Alt du trenger å vite om pasta

Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Luiz Henrique Mendes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen