iStock-1130307025

Dagens rett Pizza bianca med squash

iStock-1130307025 (OksanaKiian)

Pizza smaker ekstra godt med hvit saus

En velsmakende pizza trenger hverken tomatsaus eller kjøtt. Hemmeligheten bak en god pizza er nemlig tilbakeholdenhet.

Få, gode råvarer er det som skal til for å lage en velbalansert pizza som smaker aldeles nydelig. Det trenger ikke å være mer komplisert eller tidkrevende enn litt baktanke bak smakene som settes i kombinasjon. Heldigvis har vi gjort all tenkingen for deg, og resultatet er en herlig pizza som passer eksepsjonelt godt til de litt travle maidagene. 

Kremete og fyldig Røros-rømme gjør seg utmerket sammen med lett-grillet squash. Dette er myke og runde smaker som komplementeres mot pizzaens sprø tekstur. Deilig hint av løk og sitrus får også skinne gjennom. Dette er en lett og forfriskende pizza alle kommer til å glede seg over. 

Se våre andre oppskrifter på pizza

Skaff deg  dagens rett som e-post

Pizza bianca med squash

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 225°C med varmluft. La stekeplaten stå i slik at den også blir varm.

Kutt squashen i tynne skiver og strø med salt. La stå i 10 minutter, før du skyller skivene og tørker dem forsiktig med en klut. Pass på å få ut så mye væske som mulig av squashen. Varm olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek squashen til den er gyllen på hver side, ca 5 minutter. 

I mens blander du rørosrømme, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Rull ut den ferdige pizzadeigen, og plasser på et bakepapir, før du topper med rørosrømme, revet cheddar,  ferdig stekte squashskiver. 

Ta den varme stekeplaten ut av ovnen, og forsiktig skli pizzaen over. Stek i midten av ovnen i 5-7 minutter til pizzaen er gyllen og gjennomstekt. 

Strø med ferskrevet sitronskall og løkspirer eller gressløk, og server straks. 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: OksanaKiian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen